Σκληρή απάντηση Κοσμοπούλου σε Γεωργιάδη – Κάνει απόπειρα να θολώσει τα νερά και την αξιοπιστία του κ. Ρούτσι
«Ο Οργανισμός του Πάνου Ρούτσι έχει αρχίσει να καταρρέει» λέει η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου - Τι απαντά στα όσα έχει αναφέρει γι' αυτήν ο υπουργός Υγείας
Στην κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι αλλά και στα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, διευθύντρια Α΄Παθολογικής Κλινικής Γενικού Κρατικού Νίκαιας, που παρακολουθεί την υγεία του.
«Επειδή ο κ. Γεωργιάδης έχει κάνει μία απόπειρα να θολώσει τα νερά και την αξιοπιστία του κ. Ρούτσι, την τελευταία φορά που τον είδαμε, την Παρασκευή το πρωί, τρεις γιατροί από την ομάδα που εθελοντικά τον παρακολουθούμε, ο κ. Ρούτσι είχε ορθοστατική υπόταση. Είναι το πρώτο σημείο το οποίο δείχνει ότι ο οργανισμός αρχίζει να καταρρέει. Κάνουμε έναν αγώνα να πίνει αρκετό νερό, να παίρνει λίγο αλάτι έτσι ώστε να μην το πάθει αυτό», λέει στο MEGA η Όλγα Κοσμοπούλου, διευθύντρια Α’ παθολογικής κλινικής Γ.Ν. Νίκαιας η οποία παρακολουθεί την υγεία του κ. Ρούτσι.
«Αυτό το οποίο κάνει ο κ. Γεωργιάδης αυτές τις ημέρες είναι διπλής σημασίας. Αφενός να σπιλώσει τον κ. Ρούτσι, σπιλώνοντας εμένα»
«Μετά την Παρασκευή οι πληροφορίες μου είναι ότι έφτιαξε κάπως η πίεσή του, σήμερα το πρωί όμως πληροφορήθηκα ότι και πάλι αρχίζει να κάνει ταχυκαρδίες. Έχει χάσει συνολικά 10 κιλά σωματικού βάρους, δεν θα συνεχίσει αυτήν την στιγμή να χάνει ραγδαία σωματικό βάρος, αυτήν την στιγμή χρησιμοποιεί ενέργεια από τους μύες και το μυοκάρδιο δυστυχώς».
«Όπως κάθε ασθενή που έρχεται σε εμάς, τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και σεβόμαστε την επιθυμία του και τις επιλογές του. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε. Επειδή λέγονται πολλά και αυτά που λέγονται είναι οριακά κακοήθη, φυσικά και δεν συμφωνούμε ένας άνθρωπος να αργοπεθαίνει στην πλατεία Συντάγματος», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Επέλεξε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας γιατί έχει έρθει τρεις φορές ως τώρα»
Απατώντας στα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τους γιατρούς, σημειώνει:
«Είναι ουσιώδες στην φροντίδα ενός ασθενούς και οποιουδήποτε, κυρίως όμως αυτού που κάνει απεργία πείνας, να έχει κανείς τη συνολική του εικόνα, να τον παρακολουθεί. Επελέγη το νοσοκομείο αυτό γιατί έχει έρθει τρεις φορές ως τώρα, χρησιμοποιούμε την ίδια ζυγαριά, χρησιμοποιούμε το ίδιο πιεσόμετρο, κάνουμε εξετάσεις στο ίδιο εργαστήριο».
«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα με τη βία. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του επαναλαμβάνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι κινδυνεύει, να του επαναλαμβάνω ότι θέλω να σταματήσει, να του επαναλαμβάνω από εδώ και πέρα είναι σαφές ότι θα ήταν καλύτερα και πιο ασφαλές για τον ίδιο να νοσηλεύεται. Όμως ο κ. Ρούτσι έχει αυτόνομη προσωπικότητα και είναι ελεύθερος ο ίδιος να αποφασίσει», λέει η ίδια τονίζοντας:
«Είναι απόλυτο δικαίωμα των ανθρώπων να μαθαίνουν από τι ‘χάθηκαν’ οι δικοί τους άνθρωποι».
Όπως λέει η κα Κοσμοπούλου:«Πάντα κάνω ιατρική και πάντα κάνω πολιτική. Η ύπαρξη του καθενός μας είναι από μόνη της μία πολιτική πράξη. Εγώ έχω σαν αρχές της πολιτικής μου δράσης την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. (…) Αυτό το οποίο κάνει ο κ. Γεωργιάδης αυτές τις ημέρες είναι διπλής σημασίας. Αφενός να σπιλώσει τον κ. Ρούτσι, σπιλώνοντας εμένα. Ο κ. Ρούτσι δεν ήξερε ούτε ξέρει ποιες είναι οι δικές μου πολιτικές πεποιθήσεις. Εγώ δεν ξέρω ποιες είναι οι πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις του κ. Ρούτσι, ξέρω ότι έχει ένα δίκαιο αίτημα και προσπαθώ να μην καταρρεύσει, να μην πεθάνει. Επειδή μου το ζήτησε».
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442