Κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη – Στην πρεσβεία του Ισραήλ η πορεία
«Συνεχίζουμε τον αγώνα για ελεύθερη Παλαιστίνη» τονίζουν οι διοργανωτές, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των πληρωμάτων.
Με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους οι αλληλέγγυοι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού συνεχίζουν την πίεση για να σταματήσει η γενοκτονία στη Μέση Ανατολή.
Μετά τις εξελίξεις με τον Global Sumud Flotilla, όπου τα πληρώματα συνελήφθησαν από ένοπλους Ισραηλινούς κομάντος, οι αλληλέγγυοι στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο επιμένουν να ζητούν τις κυβερνήσεις να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την άμεση απελευθέρωση και ασφαλή επιστροφή των εκατοντάδων απαχθέντων.

Συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας
Η μαζικότερη κινητοποίηση αναμένεται να είναι αυτή της Αθήνας, με τη συγκέντρωση να γίνεται στο Πάρκο Ελευθερίας και να ακολουθεί πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

«Ενωνόμαστε με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που σε δεκάδες χώρες βγαίνει στους δρόμους» τονίζουν, υπογραμμίζοντας ότι «η προσπάθεια να σπάσει ο αποκλεισμός είναι απόλυτα νόμιμη και δίκαιη».
«Είναι στοιχειώδης πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης απέναντι σε ένα κράτος πειρατή, σε ένα κράτος που αποδεδειγμένα διαπράττει γενοκτονία» προσθέτουν, συμπληρώνοντας ότι ο Global Sumud Flotilla έστειλε το μήνυμα της έμπρακτης αλληλεγγύης για να σταματήσει η γενοκτονία.

Πέρα από την Αθήνα, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ έχουν ανακοινωθεί σε αρκετές πόλεις της χώρας.
Ειδικότερα, θα υπάρχουν συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Πύργο, Πάτρα, Λεωνίδιο, Χανιά, Ρέθυμνο, Χίο, Μυτιλήνη, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Κω, Νίσυρο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Καρδίτσα, Βόλο, Λάρισα, Γιάννενα.
Στην ισραηλινή πρεσβεία η πορεία
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:00 την πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, ζητώντας από το Ισραήλ να σταματήσει τη γενοκτονία και να επιτρέψει την παροχή βοήθειας στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.
Παράλληλα, οι διαδηλωτές πέταξαν βεγγαλικά προς την ισραηλινή πρεσβεία, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
- Θέλουν να κόψουν τα βίντεο του Λανουά
- ΕΕ: Τουλάχιστον 40.538 έπαθαν καρκίνο λόγω της δουλειάς τους μέσα σε 10 χρόνια
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο τρομακτικό σενάριο για τη Δύση απέχει 130 χλμ. από την πραγματικότητα
- Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας: H θεατρική διασκευή της «Συναίνεσης» της V. Springora στο Υπόγειο του Τέχνης
- Μήπως ο εγκέφαλος σου είναι ακόμα έφηβος; Αυτές είναι οι 5 ηλικίες του πιο σημαντικού ανθρώπινου οργάνου
- Γιορτές στην Ευρώπη: Αναζητώντας την τέλεια χριστουγεννιάτικη αγορά
- Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα ανιψιός και επιχειρηματίας για τη διπλή δολοφονία – Πώς φτάσαμε στις δύο συλλήψεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)























![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442