Γάζα: Στους 232 οι νεκροί δημοσιογράφοι – Αυξημένες σε ποσοστό 150% οι ασθένειες που σχετίζονται με το νερό
Το Ισραήλ στοχοποιεί συστηματικά δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ στη Γάζα - Η Oxfam προειδοποιεί για τις ασθένειες που εξαπλώνονται στον παλαιστινιακό θύλακα
Το κυβερνητικό γραφείο Τύπου στη Γάζα ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε ο φωτορεπόρτερ Άνταμ Αμπού Χαρμπίντ, με τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα να ανέρχεται πλέον σε 232.
Το Ισραήλ συστηματικά στοχοποιεί όσους δουλεύουν στα ΜΜΕ στη Γάζα
«Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη συστηματική στοχοποίηση, δολοφονία και εξόντωση Παλαιστίνιων δημοσιογράφων από την ‘ισραηλινή’ κατοχή», ανέφερε σε ανακοίνωση του που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ στο Telegram.
«Καλούμε τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, την Ομοσπονδία Αράβων Δημοσιογράφων και όλους τους δημοσιογραφικούς φορείς παγκοσμίως να καταδικάσουν αυτά τα συστηματικά εγκλήματα κατά των Παλαιστίνιων δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
One more Palestinian journalist killed by the Israeli criminal bombardment.
Adam Abu Harbid is the 232nd Palestinian journalist killed in Gaza by the Israeli army. pic.twitter.com/M7WUIhThrL— Mustafa Barghouti @Mustafa_Barghouti (@MustafaBarghou1) July 24, 2025
Oxfam: Αυξημένες σε ποσοστό 150% οι ασθένειες που σχετίζονται με το νερό στη Γάζα
Την ώρα που η Γάζα λιμοκτονεί, η Oxfam, φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποιεί για την καταστροφική κατάσταση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που προκαλεί ο σκόπιμος αποκλεισμός της βοήθειας από το Ισραήλ, με τις ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του νερού να αυξάνονται κατά σχεδόν 150% στη Λωρίδα.
Η Oxfam σημειώνει ότι ο παλαιστινιακός θύλακας έχει μετατραπεί σε «θερμοκοιτίδα ασθενειών» λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού, ενώ εκατομμύρια δολάρια ανθρωπιστικής βοήθειας συσσωρεύονται σε αποθήκες σε ολόκληρη την περιοχή.
«Οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του νερού, οι οποίες είναι τόσο προβλέψιμες όσο και εύκολα θεραπεύσιμες, έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 150% στη Γάζα τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει σκόπιμα την παροχή βοήθειας», τονίζει.
Η φιλανθρωπική οργάνωση ανέφερε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που προσέρχονται σε υγειονομικές εγκαταστάσεις με οξεία υδαρή διάρροια έχει αυξηθεί κατά 150%, η αιματηρή διάρροια έχει αυξηθεί κατά 302% και οι περιπτώσεις οξύ ίκτερου έχουν αυξηθεί κατά 101%, σύμφωνα με υγειονομικά στοιχεία από διάφορους φορείς.
Η Oxfam προειδοποίησε ότι η έξαρση της νόσου μπορεί να «γίνει γρήγορα θανατηφόρα», ειδικά καθώς οι Παλαιστίνιοι στερούνται τροφής, νερού, στέγης και επαρκούς υγειονομικής περίθαλψης για περισσότερο από 21 μήνες.
Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:
🚨BREAKING: Disease is ripping through Gaza as Israel continues to deliberately block aid. Oxfam reports a nearly 150% surge in preventable water-borne illnesses over the past three months.
Read the full story 👉 https://t.co/HiCzUOF95d #LetAidIn #CeasefireNow pic.twitter.com/5WHxcrNNa7
— Oxfam International Media Team (@newsfromoxfam) July 24, 2025
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442