Ισημερινός: Ο διαβόητος κακοποιός Φίτο εκδίδεται στις ΗΠΑ
Ο διαβόητος κακοποιός Φίτο «αναχώρησε από το Κέντρο Στέρησης της Ελευθερίας Λα Ρόκα», στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσής του στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η σωφρονιστική υπηρεσία του Ισημερινού.
Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες Κυριακή ότι ο Χοσέ Αδόλφο Μασίας Βιγιαμάρ, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Φίτο», ο ηγέτης της βίαιης συμμορίας Τσονέρος, εκδίδεται στις ΗΠΑ (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).
Ο «Φίτο», ο μεγαλύτερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό, είχε δραπετεύσει πέρυσι από τη φυλακή
Salen a la luz primeras imágenes de Alias Fito siendo trasladado de la Cárcel La Roca a la base Aérea Ecuatoriana. pic.twitter.com/2BWfqRRJok
— El Libertador Ec (@Libertador_Ec) July 20, 2025
Σε μια φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η σωφρονιστική υπηρεσία της χώρας διακρίνεται ο Βιγιαμάρ με χειροπέδες, κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο, συνοδευόμενος από αστυνομικούς.
Ο «Φίτο», ο μεγαλύτερος διακινητής ναρκωτικών στη χώρα, είχε δραπετεύσει πέρυσι από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 34 ετών. Συνελήφθη εκ νέου τον περασμένο μήνα.
La extradición de alias “Fito” ya tiene un efecto colateral: según el Ministerio del Interior, líderes de bandas delictivas habrían comenzado a huir del país, preocupados por la cooperación judicial internacional y la presión del Estado.
Más noticias en https://t.co/vd5iYTBjuq pic.twitter.com/BtECUykTPi
— TC Televisión (@tctelevision) July 19, 2025
Σύμφωνα με τη σωφρονιστική υπηρεσία, «αναχώρησε από το Κέντρο Στέρησης της Ελευθερίας Λα Ρόκα», στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσής του.
Η δολοφονία Βιγιαβισένσιο
Στις ΗΠΑ ο «Φίτο» κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. Την περασμένη εβδομάδα αποδέχτηκε την έκδοσή του και γίνεται έτσι ο πρώτος υπήκοος Ισημερινού που εκδίδεται σε άλλη χώρα, στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το 2024 και την οποία είχε προωθήσει ενεργά ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα, με στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο Βιγιαμάρ φέρεται επίσης ότι συνδέεται με τη δολοφονία, τον Αύγουστο του 2023, του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, ενός από τους κυριότερους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές του Ισημερινού.
Πηγή: ΑΠΕ
- Σμότριτς προς Τραμπ: Τον ευχαριστεί, αλλά τώρα του ζητάει να φύγει από τη Γάζα – «Να αναλάβουμε εμείς»
- Καμπούλ: Αρκετοί νεκροί από έκρηξη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




























![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442