Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο πριν πέσει το σκοτάδι, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και κάτοικοι της περιοχής, σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση.
Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στην εκεί φωτιά το 112, καλώντας του κατοίκους στο χωριό Τσακαίοι να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.
Σπανός: Δείχνει δύσκολη η φωτιά
Τη δυσκολία που υπάρχει στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά υπογράμμισε μιλώντας στο in ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.
«Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και δείχνει δύσκολη. Έχουμε πολύ ισχυρές δυνάμεις στο πεδίο και πολλά εναέρια» σημείωσε, τονίζοντας ότι «η ελπίδα είναι να ‘πιαστεί’ μέχρι το βράδυ, δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, 25 λεπτά ακόμα που θα δρουν τα εναέρια».
«Καίει πυκνή χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί άμεσα οικισμούς ή δάσος αλλά το να προχωρήσει κατά τη διάρκεια του βραδιού δεν είναι καλό σενάριο.Δυστυχώς φυσάει αρκετά» πρόσθεσε ο Φάνης Σπανός.
Ανησυχία στην περιοχή
Όπως φαίνεται και στις εικόνες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η φωτιά φαίνεται να λαμβάνει διαστάσεις.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας