Σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών θα τεθεί, την Τετάρτη 18 Ιουνίου, η σορός του Πετρολούκα Χαλκιά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών την περασμένη Κυριακή.
Η οικογένεια του δεξιοτέχνη του κλαρίνου ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του μουσικού, το Δελβινάκι Ιωαννίνων, για το τελευταίο ταξίδι.
Η ανακοίνωση της οικογένειας:
«Η σορός του αγαπημένου μας πατέρα και παππού, Πετρολούκα Χαλκιά, θα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τις 9 το πρωί μέχρι τις 15:30, αύριο Τέταρτη 18 Ιουνίου.
Στις 16:00 θα αναχωρήσει για το τελευταίο του ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Δελβινάκι Ιωαννίνων. Σας ευχαριστούμε για τη συγκλονιστική συμπαράσταση στο πένθος μας».
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.