Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ουκρανία: Πάνω από το 50% των πολιτών πιστεύουν ότι οι προσπάθειες του Τραμπ ίσως οδηγήσουν σε άδικη ειρήνη

Ουκρανία: Πάνω από το 50% των πολιτών πιστεύουν ότι οι προσπάθειες του Τραμπ ίσως οδηγήσουν σε άδικη ειρήνη

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για την πορεία των συνομιλιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Μειώνεται το ποσοστό εμπιστοσύνης στον Τραμπ

Πάνω από το 50% των Ουκρανών είναι επικριτικό προς τις ειρηνευτικές προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς φοβάται ότι αυτές πιθανόν να οδηγήσουν σε ένα μερικώς ή και εντελώς άδικο τέλος του πολέμου της Ρωσίας στη χώρα τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ουκρανικό ινστιτούτο ερευνών.

Το 22% αναμένει «μια εντελώς άδικη ειρήνη»

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι τα ευρήματά του βασίζονται σε έρευνα με δείγμα 1.326 ανθρώπων σε ελεγχόμενα από την Ουκρανία εδάφη στις 12-22 Μαρτίου.

Ανέφερε ότι το 32% των ερωτηθέντων αναμένει «μάλλον μια άδικη ειρήνη αν και με την εκπλήρωση κάποιων ουκρανικών αιτημάτων», ενώ το 22% αναμένει «μια εντελώς άδικη ειρήνη».

Μόνο το 3% δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Τραμπ μπορεί να φέρει μια δίκαιη ειρήνη, με το 15% να αναμένει «μια μάλλον δίκαιη ειρήνη, αν και με κάποιες παραχωρήσεις στη Ρωσία».

Οι Ουκρανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Οι Ουκρανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Λιγότερο αισιόδοξοι για τις προσπάθειες του Τραμπ

Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι οι Ουκρανοί είναι πλέον λιγότερο αισιόδοξοι για τις προσπάθειες του Τραμπ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Τον Δεκέμβριο, το 20% είχε δηλώσει ότι ανέμενε «μια μάλλον άδικη ειρήνη», με το 11% να αναμένει μια εντελώς άδικη έκβαση, ανέφερε το KIIS σχετικά με τις δημοσκοπήσεις του.

«Ακόμα και πριν από το 2025, υπήρχε κάποια απογοήτευση με τις αμερικανικές κυρώσεις στην Ουκρανία και η κυβέρνηση του Τραμπ παγιώνει με αρκετά αποφασιστικό τρόπο την αποδοκιμασία των ΗΠΑ», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Άντον Χρουσέτσκι, εκτελεστικός διευθυντής του KIIS.

Επίσης, το 67% των Ουκρανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ κουράζονται με την Ουκρανία και προσπαθούν να την πιέσουν να δεχθεί παραχωρήσεις, σύμφωνα με το KIIS.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο