Πακιστάν: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε ισλαμικό σχολείο – Έξι οι νεκροί
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο σχολείο στο Πακιστάν - Ο πρωθυπουργός, Σεμπάζ Σαρίφ, έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα (28/2) στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε ανάμεσα σε πιστούς, που είχαν συγκεντρωθεί σε ισλαμικό σχολείο για την προσευχή της Παρασκευής, ανακοίνωσαν η αστυνομία και διασώστες.
Η επίθεση σημειώθηκε στο ισλαμικό σχολείο, όπου φοίτησαν πολλοί ανώτατοι ηγέτες των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, περιλαμβανομένου του ιδρυτή της οργάνωσης μουλά Ομάρ.
Πακιστάν: Νεκρός ο διευθυντής του σχολείου
Από την έκρηξη στο ιστορικό κορανικό σχολείο των Ταλιμπάν σκοτώθηκε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Μολάνα Χαμιντούλ Χακ Χακάνι, ο γιος του εκλιπόντος Μολάνα Σαμί ουλ Χακ, ο οποίος θεωρείται «πατέρας» του κινήματος των Ταλιμπάν.
Το σχολείο Νταρούλ Ουλούμ Χακάνια βρίσκεται σε πακιστανική πόλη στην αφγανική μεθόριο.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Στην Καμπούλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν «καταδίκασε απερίφραστα» την επίθεση, αποδίδοντάς την σε «μέλη του Ισλαμικού Κράτους», ενώ ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Σεμπάζ Σαρίφ, και ο υπουργός Εσωτερικών, Μοχσέν Νακβί, έκαναν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.