Συγκεντρώσεις από φοιτητές και άλλες ομάδες σε Τέμπη και Θεσσαλονίκη ενόψει της μαύρης επετείου
Φοιτητές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη για να πραγματοποιήσουν τελετή μνήμης για τα 57 θύματα
Με συγκέντρωση στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας, στα Τέμπη, τιμούν τη μνήμη των 57 θυμάτων φοιτητές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και αρκετοί συμφοιτητές τους.
Πρόκειται για πρωτοβουλία φοιτητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι με σύνθημα «δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ» παρευρέθησαν στο σημείο της τραγωδίας για να πραγματοποιήσουν μια λιτή τελετή στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Εν όψει της μαύρης επετείου στις 28/2, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, οι Ομάδες Γυναικών Ελλάδος έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, την Κεντρική Πλατεία Θέρμης αλλά και στην Περαία, στη διασταύρωση των δρόμων Αμπελοκήπων και Ανθέων.
«Γινόμαστε η φωνή των νεκρών για να μην υπάρξει άλλο παιδί που θα ακούσουμε να λέει δεν έχω οξυγόνο»
«Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουμε η φωνή των νεκρών για να μην υπάρξει άλλο παιδί που θα ακούσουμε να λέει δεν έχω οξυγόνο», επισημαίνουν μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Τούμπας που συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού κέντρου Τούμπας.
Κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο» διαμαρτύρονται για το έγκλημα των Τεμπών, όπως το χαρακτηρίζουν, τονίζοντας παράλληλα ότι αγωνίζονται ώστε να αποδοθούν οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους, αναφέρει το voria.gr.
Επίσης, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στις 12:00 την πλατεία Καμάρας και στη συνέχεια σε μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι συγκεντρώσεις για τα Τέμπη στην Αθήνα
Το Σάββατο 22/2 και την Κυριακή 23/2, οργανώσεις, συλλογικότητες και τοπικές κοινότητες αγώνα καλούν σε συγκεντρώσεις, με φόντο την γενική απεργία στις 28/2, σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και συγκεκριμένα:
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.