Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση στις ΔΕΥΑ
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθεσε σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την Αυτοδιοίκηση.
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο νόμου, για τη μεταρρύθμιση στις ΔΕΥΑ, με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και επείγουσες ενεργειακές πολεοδομικές ρυθμίσεις». Η διαβούλευση πραγματοποιείται μέσω του OpenGov.gr έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισαγωγή του κειμένου της δημόσιας διαβούλευσης, «σκοπός είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης δικτύων ομβρίων υδάτων. Ειδικότερα, επιδιώκονται η βελτίωση της παροχής των εν λόγω υπηρεσιών στην Ελληνική Επικράτεια, ο εξορθολογισμός του διοικητικού και οικονομικού κόστους και η διασφάλιση της αποτελεσματικότερης επιχειρησιακής λειτουργίας των παρόχων υπηρεσιών, καθώς και η επίλυση επειγόντων ενεργειακών ζητημάτων.
Το αντικείμενο της διαβούλευσης
Αντικείμενο του παρόντος αποτελούν:
α) η οικειοθελής αναδιοργάνωση των υφιστάμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (εφεξής Δ.Ε.Υ.Α. ή επιχείρηση) και των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης δικτύων ομβρίων υδάτων, καθώς και η επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου των Δ.Ε.Υ.Α.,
β) η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας Ανώνυμης Εταιρείας και της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Ανώνυμης Εταιρείας
γ) η επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε., καθώς και του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Εταιρεία Παγίων Ε.ΥΔ.ΑΠ.»,
δ) η ίδρυση της Εταιρείας Άρδευσης Βόλβης – Λαγκαδά Α.Ε., και
ε) η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας