Σουηδία: Αυτός είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε σχολείο – 11 τα θύματα
Φωτογραφίες του δράστη της επίθεσης σε σχολείο στη Σουηδία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ περισσότερες πληροφορίες έγιναν γνωστές για τον 35χρονο
Σοκ έχει προκαλέσει η πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο στη Σουηδία, η οποία άφησε πίσω της 11 νεκρούς, ενώ δράστης ήταν ένας 35χρονος.
Όπως αναφέρουν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, την επίθεση διέπραξε ο 35χρονος Ρίκαρντ Άντερσον.
Το προφίλ του δράστη
Σύμφωνα με το κανάλι TV4, δίπλα στη σορό του δράστη βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα για την οποία φέρεται να είχε άδεια κατοχής. Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του μετά την επίθεση.
Ο Άντερσον, ο οποίος δεν εμφανίζεται να έχει κάποια εργασία από το 2014, περιγράφεται ως ένα άτομο που «είχε μεγάλα προβλήματα στο σχολείο», τόσο στο κομμάτι το συμπεριφορικό, όσο και στις επιδόσεις του.

Ο φερόμενος δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Σουηδία.
Ο δράστης δεν υπηρέτησε στον στρατό της Σουηδίας καθώς δεν διέθετε απολυτήριο Λυκείου, σύμφωνα με το κανάλι TV4.
Συγγενείς του τον περιέγραψαν ως έναν μοναχικό άνθρωπο, ο οποίος είχε από ελάχιστες έως μηδαμινές επαφές με την οικογένειά του για αρκετά χρόνια.
Η επίθεση
Η αστυνομία πρόσθεσε πως το κίνητρο του εγκλήματος δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό και πως ο δράστης, ο οποίος έδρασε μόνος, δεν ήταν προηγουμένως γνωστός στην αστυνομία.
Παράλληλα, αποκλείστηκε οποιοδήποτε ιδεολογικό κίνητρο για την επίθεση και οι αρχές έκαναν λόγο για «εσφαλμένα αφηγήματα» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
5 personer skjutna vid/i skola i Örebro.
Skadeläget oklart, gärningsmannen död, självmord.#örebro #svpol pic.twitter.com/DEsmYfo9qa— Travis (@Ghostfriend01) February 4, 2025
«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, βάσει των πληροφοριών που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι ο δράστης έδρασε με ιδεολογικά κίνητρα», πρόσθεσε η αστυνομία σε σύντομη δήλωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της.
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μέσα στο Campus Risbergska – ένα σχολείο για την εκπαίδευση ενηλίκων – το οποίο βρίσκεται σε μια πανεπιστημιούπολη όπου εδρεύουν και άλλα σχολεία, μεταξύ άλλων και για παιδιά.
Sweden mourns the victims of the school attack in Örebro yesterday. The empathy and kindness shown by people here in Sweden and across the globe will help us through this dark period. Thank you all. pic.twitter.com/RZ49b3pxk5
— SwedishPM (@SwedishPM) February 5, 2025
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442