Κυβέρνηση: Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου ο «φάκελος» μεταφορές και δημόσιες συγκοινωνίες
Ο Μητσοτάκης βάζει προτεραιότητα τον τομέα μεταφορών. Όλα υπό έλεγχο και η κίνηση - στοπ σε εκδήλωση γιορτή για τις συγκοινωνίες
Δεν είναι μόνο ο ανασχηματισμός υπό εξέταση αφού σύμφωνα με πηγές, υπό έλεγχο βρίσκεται ο φάκελος μεταφορές και συγκοινωνίες. Ο πρωθυπουργός έχει στις πέντε πρώτες προτεραιότητες του να ανασυνταχθεί ο τομέας των δημοσίων συγκοινωνιών ενώ ταυτόχρονα το κλίμα των ημερών επισημαίνει εκ νέου την αναγκαιότητα να πέσει το βάρος στα ΜΜΜ.
Υπουργείο και εμπλεκόμενοι φορείς φαίνεται να έχουν βασικό στόχο τον επανέλεγχο των σχεδιασμών κλπ, μετά από απόφαση του Μαξίμου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κοιτάνε από την αρχή το «φάκελο Μεταφορές και Συγκοινωνίες».
Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι το Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάτησε στοπ σε γιορτή-εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί σήμερα για τα 25 χρόνια από τη λειτουργία του μετρό.
Μία τέτοια εκδήλωση -υπό το κλίμα των ημερών αλλά εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης στις μεταφορές με αιχμή φυσικά τα διάφορα περιστατικά που συμβαίνουν κατά καιρούς θα προκαλούσε πολιτική συμφόρηση στα επικοινωνιακά δίκτυα της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον δε όταν σε αυτήν την εκδήλωση αναμενόταν να παρευρεθεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, φυσικά μέλη της ΣΤΑΣΥ κλπ.
Η ομοβροντία αντιδράσεων για τα Τέμπη και η μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών δεν είναι το μοναδικό το οποίο πρεσάρει την κυβέρνηση αφού κατ’ επέκταση επαναφέρει στην επιφάνεια την κριτική στην κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας και φυσικά αποδομεί το όποιο κυβερνητικό έργο.
Ακόμα και αν διαψεύδεται το σενάριο ανασχηματισμού, προέχει η ανάγκη ανανέωσης της κυβερνητικής εικόνας, ειδικά όταν έχουν γίνει διάφορα φάλτσα δηλώσεων από υπουργούς. Ενώ και η αφωνία κάποιων υπουργών και μελών της κυβέρνησης -προς την υπεράσπιση της για Τέμπη- έχει προκαλέσει δυσφορία.
Έτσι, η ολοκλήρωση της εκλογής του Προέδρου αναμένεται να ανοίξει έναν νέο κύκλο συζητήσεων για αλλαγές, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για να ανανεωθεί η εικόνα της κυβέρνησης (πιθανότητα με νέους γαλάζιους βουλευτές) και με στόχο να τρέξει το κοινοβουλευτικό έργο με ομαλότητα.
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442