Για το έργο του «τα 58 καρφιά» στα Τέμπη το οποίο δεν υπάρχει πια, μίλησε σήμερα ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης.
Ο ίδιος, ήταν εκείνος που με ανάρτησή του στο Facebook ενημέρωνε ότι το έργο του, είχε ξηλωθεί.
Το ποιος ευθύνεται δεν έχει γίνει γνωστό.
«Είναι ύβρις αυτό που συνέβη» στα Τέμπη
Ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για το τι συνέβη.
Πριν και μετά
«Δεν έχουμε ακόμα εικόνα για το ποιος το έκανε. Ήταν σοκ και για εμένα. Υπήρξε μήνυση από εμένα στο ΑΤ και είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρεθεί το υλικό από κάμερες. Σαν δημιουργός προφανώς στεναχωρήθηκα αλλά αυτό που έχει σημασία να ειπωθεί είναι πως ο κόσμος αντιδρά. Υπάρχει έντονος θυμός και από τους συγγενείς και από τον κόσμο. Το ποιος και το γιατί το αφαίρεσε είναι έρευνα της αστυνομίας. Είναι ύβρις αυτό που συνέβη».
Η ανάρτηση
Ο Γιώργος Κόφτης πριν από περίπου ένα χρόνο δημιούργησε σε απόσταση 500 μέτρων νότια από το σημείο της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων ένα συμβολικό έργο στη μνήμη των θυμάτων.
Πλέον το έργο δεν βρίσκεται στο σημείο, χωρίς να έχει κάποια ενημέρωση ο εικαστικός, ο οποίος πήγε στο σημείο για να κάνει συντήρηση αλλά βρήκε μόνο μερικούς από τους μεταλλικούς σωλήνες πεταμένους λίγα μέτρα πιο πέρα.
Το έργο «58 καρφιά στα Τέμπη» αποτελούνταν από 58 μεταλλικούς σωλήνες ύψους 2-2,5 μέτρων.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας