Μεξικό: Ξήλωσαν αυτοκίνητο μπροστά στην κάμερα μέσα σε δευτερόλεπτα
Αρκετές συμμορίες στους δρόμους των πόλεων στοχεύουν σε πολύτιμα εξαρτήματα αυτοκινήτων, η κλοπή των οποίων δεν απαιτεί τίποτα άλλο πέρα από λίγο χρόνο
Η κλοπές αυτοκινήτων ή εξαρτημάτων αυτών είναι συχνό φαινόμενο. Μάλιστα, οι δράστες πολύ συχνά αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζονται ούτε ακριβό εξοπλισμό, ούτε και πολύ χρόνο για να «γδύσουν» ένα αυτοκίνητο.
Αρκετές συμμορίες στους δρόμους των πόλεων στοχεύουν σε πολύτιμα εξαρτήματα αυτοκινήτων, η κλοπή των οποίων δεν απαιτεί τίποτα άλλο πέρα από λίγο χρόνο. Η κλοπή συγκεκριμένων εξαρτημάτων μπορεί να γίνει ιδιαίτερα προσοδοφόρα ασχολία, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει και λιγότερο ρίσκο από την κλοπή ολόκληρου αυτοκινήτου. Ιδιαίτερα δημοφιλές εξαρτήματα στις τάξεις των κλεφτών φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να γίνονται τα φωτιστικά σώματα.
Αρχικά, τα φώτα των αυτοκινήτων ήταν απλά στη σχεδίαση και τη λειτουργία τους, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί τεχνολογικά, ενσωματώνοντας λειτουργίες όπως η τεχνολογία φωτισμού Matrix LED. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν ωθήσει τις τιμές των φωτιστικών σωμάτων στα ύψη, φτάνοντας σε εκατοντάδες ευρώ ή ακόμα και χιλιάδες ευρώ, σε πιο ακριβά μοντέλα.
Με δεδομένο ότι τα εν λόγω εξαρτήματα είναι εκτεθειμένα στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, έχουν γίνει εύκολη λεία για κλέφτες, οι οποίοι τα αφαιρούν από το αμάξωμα μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο, όπου η κάμερα κατέγραψε την κλοπή των φωτιστικών σωμάτων ενός αυτοκινήτου στο Μεξικό.
Σημειώνεται, είναι σχετικά εύκολο και ασφαλές για τους κλέφτες να πουλήσουν τα φώτα ως μεμονωμένα εξαρτήματα, είτε σε τοπικά καταστήματα είτε σε ανυποψίαστους αγοραστές online.
Δείτε στο βίντεο από το Μεξικό πόσο εύκολα αφαιρούν οι δράστες τα φωτιστικά σώματα
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας