H θρυλική απόκρουση που είχε κάνει ο Σαργκάνης απέναντι στον ΟΦΗ (vid)
Η μυθική απόκρουση που είχε πραγματοποιήσει ο Νίκος Σαργκάνης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ το 1984, που έκανε τους αντιπάλους του να υποκλιθούν.
Ο Νίκος Σαργκάνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών μετά από μάχη με την επάρατη νόσο, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποτέλεσε πρότυπο και παράδειγμα για χιλιάδες μικρά παιδιά που είχαν όνειρο να αγωνιστούν στη θέση του τερματοφύλακα.
Κάθε φίλο του αθλητισμού να έχει χαραγμένη στο νου του τη μυθική απόκρουση από το ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ το 1984.
Ο Σαργκάνης και μια ανεπανάληπτη απόκρουση
Ο εμβληματικός τερματοφύλακας είδε τον Γιώργο Βλαστό να πιάνει μια δυνατή, σκαστή κεφαλιά, είδε την μπάλα να τον περνάει, ωστόσο «πετάχτηκε» με την εντυπωσιακή ευλυγισία του και αρνήθηκε το γκολ με μια απίθανη επέμβαση.
Μάλιστα, ήταν τόσο απρόσμενη η απόκρουσή του, αυτή, που ο Τσιριμώκος, αντίπαλος και συμπαίκτης του Βλαστού ο οποίος βρέθηκε μπροστά στη φάση, κατευθύνθηκε προς το μέρος του και τον φίλησε, αφού έδιωξε την μπάλα. Για την ιστορία, ο Τσιριμώκος έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ελλάδα που κατέκτησε το βραβείο fair play.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.