Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για εμπλοκή του στρατού σε μαζικές απελάσεις
Θετικός φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ στο να κινήσει τις διαδικασίες για την εμπλοκή του στρατού σε επιχείρηση μαζικών απελάσεων
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ στα social media να προχωρήσει στην αξιοποίηση του στρατού, με στόχο να επιβάλει μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών από τις ΗΠΑ, κάτι που είχε αναφέρει και στο παρελθόν.
Τι είχε αναφέρει στον προεκλογικό του αγώνα ο Τραμπ
Στη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην πιθανότητα να κηρύξει κατάσταση εθνικής ανάγκης, ώστε να μπορέσει να πυροδοτήσει διαδικασίες που θα μπορούσαν να διευκολύνουν μία σπάνια και αρκετά διχαστική κίνηση, όπου θα ενέπλεκαν τον αμερικανικό στρατό στην απέλαση εκατομμυρίων ατόμων, που ο ίδιος θεωρεί ότι βρίσκονται στις ΗΠΑ παράνομα.
Ο επερχόμενος πρόεδρος έγραψε «ΑΛΗΘΕΙΑ» σε μία δημοσίευση που υπάρχει στην δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα, το «Truth Social», όταν ένας συντηρητικός ακτιβιστής του έγραψε ότι είχε ακούσει τέτοιες αναφορές, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας αυτή τη θεωρία και το συγκεκριμένο πλάνο, σύμφωνα με τον Guardian.
Τι είχε δημοσιευθεί
Ο Tom Fitton, πρόεδρος της συντηρητικής ομάδας «Judicial Watch» δημοσίευσε το εξής: «ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΑ: Αναφορές υποστηρίζουν ότι η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται να κηρύξει εθνική έκτακτη ανάγκη και να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να αντιστρέψει την έφοδο που έγινε επί Μπάιντεν, μέσω ενός μαζικού προγράμματος απελάσεων».
Στη συγκεκριμένη δημοσίευση ο Τραμπ απάντησε θετικά, προκαλώντας ανησυχία για τα σχέδια που έχει στο μεταναστευτικό κομμάτι.
Εντούτοις το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και πρόκειται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις αν μπει σε εφαρμογή.
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)
















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442