Την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν έκανε ο Ολυμπιακός, διαλύοντας τον Άρη με 102-72 για την 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL.
Μυθικό πρώτο δεκάλεπτο από τους Πειραιώτες που βρέθηκαν στο +23 (35-12) έχοντας 14! ασίστ και σουτάροντας με 12/13 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο προβάδισμα που πήρε από νωρίς η ομάδα του για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα.
Επιθετική πολυφωνία για τους Ερυθρόλευκους που είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ο Φαλ ολοκλήρωσε το ματς με 9 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής. Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Σάσα Βεζένκοφ που πέτυχε 22 πόντους (7/7 δίποντα, 1/2 δίποντα και 5/5 βολές), τρομερός και ο Ράιτ (23π.) και Φουρνιέ (11π., 7 ασίστ). Για τον Άρη διασώθηκαν οι Νόλεϊ (21π.) και Ντε Τζούλιους (17π.).
Με τους Γουόκαπ, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον Γάλλο σέντερ να δείχνει με το καλησπέρα πόσο μεγάλη επιρροή έχει στο παιχνίδι των Ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο ξεκίνημα. Ο Φαλ πέτυχε 6 γρήγορους πόντους από εξαιρετικές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα τελειώνοντας όλες τις φάσεις κοντά στο καλάθι.
Χωρίς να το καταλάβει ο Άρης, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 12 πόντους (17-5) και στην ουσία δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στην επίθεση ο Ράιτ που πέρασε στο παρκέ έγινε γρήγορα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τον εντυπωσιακό αριθμό των 14! ασίστ στο τέλος της περιόδου, με το 35-12 του δεκαλέπτου να τα λέει όλα.
Στη δεύτερη περίοδο ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους Μήτρου-Λονγκ και Λαρεντζάκη, με τον Ολυμπιακό να ρίχνει λίγο τον ρυθμό του αλλά να μην επιτρέπει στον Άρη να ελπίζει στην επιστροφή. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έβγαλαν ορισμένες ωραίες συνεργασίες, με τους γηπεδούχους να βλέπουν και τους Ντόρσεϊ και Βιλντόζα να παίρνουν μπροστά στην επίθεση. Η διαφορά έμεινε κοντά στους 25 πόντους, με τον Πίτερς να γράφει το 57-31 του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο εν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον Άρη να έχει μικρά καλά διαστήματα και τον Ολυμπιακό να πατάει και να αφήνει το γκάζι όποτε ήθελε. Από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο κόουτς Μπαρτζώκας στο υπόλοιπο του ματς ξεχώρισε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ που πρόλαβε να σκοράρει 9 πόντους. Το τελικό 102-72 δεν αφήνει περιθώρια σχοιασμού, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα εύκολο ροζ φύλλο αγώνα και να ετοιμάζεται να μπει στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.