Πανσερραϊκός και ΟΦΗ διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών με τους Κρητικούς να είναι ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και παρά το σοκ της ανατροπής του Πανσερραϊκου πριν το ημίχρονο, κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 3-2 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταξιάρχη Φούντα στο 89ο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν από πολύ νωρίς το σκορ με τον Μπρεσάν στο 8ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος, μετά από κόρνερ του Μους πήδηξε ψηλότερα από όλους και με δυνατή κεφαλιά έβαλε σε ρόλο οδηγού τους Κρητικούς. Ακολούθησε μια μεγάλη ευκαιρία από τα «λιοντάρια» με τον Φαρές για να φέρει άμεσα το παιχνίδι στα «ίσια». Ενώ λίγο αργότερα ήρθε και μια μεγάλη στιγμή για τον ΟΦΗ να κάνει το 2-0 αλλά ο Γκουγκεσασβίλι είπε «όχι» στην προβολή του Σαλσίδο. Ότι δεν κατάφερε ο Σαλσίδο στο 17ο λεπτό το κατάφερε ο Νους στο 26ο. Ο Σαλσίδο πήρε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής, κοντρόλαρε ωραία, έκανε το γύρισμα, ακολουθούσε ο Νους και με πλασέ βρήκε δίχτυα.
Και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Αρχικά, μετά από ενέργεια του Δεληγιαννίδη πάνω στον Νους, έγινε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπεντανκόρ πέφτοντας, μπροστά από τον Λαμπρόπουλο, βρήκε δίχτυα για το 1-2 στο 28ο λεπτό. Η «επιστροφή» ολοκληρώθηκε στο 45ο, όταν, μετά από απόκρουση του Χριστογεώργου, ο Φαρές ακολουθούσε στα αριστερά και ολομόναχος έκανε το 2-2.
To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ίδια ποδοσφαιρική «διάθεση» με τους Κρητικούς να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ στο 55ο λεπτό όταν τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού έχασε την μπάλα από τα χέρια και ο Σενγκέλια σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησαν δυο ακόμα καλές στιγμές για τον ΟΦΗ στο 60ο και το 66ο λεπτό. Στην πρώτη το σούτ του Σαλσίδο πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ στην δεύτερη το σουτ του Νους, μετά και την επαφή του Γκουγκεσασβίλι, σταμάτησε στο δοκάρι.
Ο «χορός» των ευκαιριών συνεχίστηκε για τους Κρητικούς στο 72ο λεπτό όταν ο Νους βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού, προσπάθησε να τον σκάψει, αλλά βρήκε η μπάλα στο κεφάλι του Γκουγκεσασβίλι. Μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος στο 83ο λεπτό με τον Μπετανκόρ να κάνει το σουτ, αλλά να μπλοκάρει ο Χριστογεώργος.
Το νικητήριο τέρμα ήρθε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φούντα στο 89ο λεπτό μετά το αντικανόνικό μαρκάρισμα του Ουαγκέ στον Νους.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Κέντρικ Ναν δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εκτός και ο Ντίνος Μήτογλου για τον Εργκίν Αταμάν
Από τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές μέχρι το VAR σε κόρνερ και κίτρινες κάρτες – τι αποφασίστηκε στο Λονδίνο από την IFAB και πώς επηρεάζεται το παιχνίδι
Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής της Super League, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να ορίζεται στο Καραϊσκάκη από την ΚΕΔ και τον Ευαγγέλου στην Τρίπολη.
Ο Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League και απόψε θέλει συγκεκριμένα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής για να παραμείνει στην 24άδα.