Τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας με τον Τούρκο ΥΠΕΣ για το περιστατικό στην Αλικαρνασσό
Το περιστατικό στην Αλικαρνασσό δεν είχε καμία πολιτική διάσταση, λέει ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαιώνοντας στο in την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ΥΠΕΣ.
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη και του Τούρκου υπουργό Εσωτερικών Ali Yerlikaya υπήρξε σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών της γείτονος. Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, η παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων στην Αλικαρνασσό από ελληνικά σκάφη.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Yerlikaya εξέφρασε την ενόχλησή του για την παραβίαση από τα σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος και τόνισε ότι για τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες παραβιάσεις.
Επιβεβαίωσαν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας την τηλεφωνική επικοινωνία
Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, περιγράφει η ίδια ανακοίνωση, δήλωσε ότι δίνει σημασία στις σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, ότι το περιστατικό δεν είχε καμία πολιτική διάσταση, ότι δε θα επαναληφθούν οι παραβιάσεις και ότι ξεκίνησε άμεσα έρευνα σχετικά με το περιστατικό για το οποίο θα ενημερώσει τις τουρκικές αρχές για τις εξελίξεις.
Ο Τούρκος ΥΠΕΣ εξέφρασε την ενόχλησή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου της γείτονος
Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας επιβεβαίωσαν στο in ότι υπήρξε συνομιλία των δύο υπουργών για το θέμα χωρίς να δίνουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή της Αλικαρνασσού, έφτασε σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, κυνηγώντας φουσκωτό που σύμφωνα με πληροφορίες επέβαινε διακινητής μεταναστών.
- Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Εν εξελίξει έρευνα για υπόθεση πώλησης ακινήτων
- Αποθέωση για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (pics, vid)
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα 5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από τη Γροιλανδία στον Καναδά
- Κραν Μοντανά: «Σκοτώσατε τον γιο μου, θα πληρώσετε» – Προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες του μοιραίου μπαρ
- Η Αυστραλία στους 50 βαθμούς – Ρεκόρ ζέστης και πυρκαγιές σημαδεύουν το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο
- Betsson: Ψηφίζεις τους κορυφαίους των ημιτελικών και διεκδικείς μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Κυκλοφορούν την Παρασκευή (13/2) τα εισιτήρια για το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
- Δεν ενοχλεί τόσο ο αποκλεισμός, όσο η αδυναμία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442