Τα έργα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»
Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Πλέον βρίσκεται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής που είναι και κατά το νόμο αρμόδια για τη διευθέτηση του ρέματος προκειμένου να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες».
Την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021-2027, με δικαιούχο της Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.
Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 27. 057.700 ευρώ και αφορά έργα διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς, που καλύπτουν τα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς έως την είσοδο στον αγωγό διέλευσης της Αττικής Οδού.
Η σχετική πράξη ένταξης εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής»
Μετά τη εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε:
«Χαιρετίζουμε την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο ΕΣΠΑ 2021-2027, που πιστώνεται ως αποτέλεσμα συνέπειας, αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας στον αν. υπουργό Νίκο Παπαθανάση, στον οποίο εκθέσαμε στο πλαίσιο των επαφών, της εποικοδομητικής συνεργασίας μας και της συστηματικής δουλειάς τη σπουδαιότητα του έργου για το Μαρούσι.
Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο υποδομής που πρόκειται να υλοποιηθεί στην πόλη μας τα τελευταία 30 χρόνια. Η υλοποίησή του ανοίγει το δρόμο και για μια σειρά παράπλευρων έργων που αφορούν τα όμβρια της περιοχής. Με την ολοκλήρωσή τους χρόνια προβλήματα των κατοίκων θα έχουν επιλυθεί.
Πλέον βρίσκεται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής που είναι και κατά το νόμο αρμόδια για τη διευθέτηση του ρέματος, να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η δημοπράτηση του έργου, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, ειδικά ενόψει των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.»
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
- Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έκλεισε την πόρτα της 10άδας στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442