Euro 2026: Στον όμιλο της Αττάλειας η Εθνική χάντμπολ Γυναικών
Στο Κατοβίτσε της Πολωνίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της τελικής φάσης του ΕURO 2026 Γυναικών, η οποία θα διεξαχθεί 3-20 Δεκεμβρίου σε 5 διαφορετικές χώρες.
Την Πέμπτη (16/4) η Εθνική χάντμπολ Γυναικών έμαθε τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Euro 2026, ύστερα από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον 3ο όμιλο -που θα πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια- με αντιπάλους τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης και χάλκινη Ολυμπιονίκη Δανία, την πανίσχυρη Ισπανία και την οικοδέσποινα Τουρκία.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος δήλωσε λίγα λεπτά μετά την κλήρωση:
«Ζούμε μοναδικές στιγμές, είμαστε στα σαλόνια του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Και μόνο που είδαμε τη χώρα μας στην κλήρωση αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, νιώσαμε υπερηφάνεια και συγκίνηση. Η αλήθεια είναι ότι το επίπεδο των αντιπάλων είναι τόσο υψηλό που όποια και να ήταν η κλήρωση γνωρίζαμε πως θα είχαμε πολύ δύσκολο έργο. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα σε όλους τους τομείς, αγωνιστικά, σωματικά και πνευματικά, ώστε να δείξουμε στην τελική φάση το καλύτερο μας πρόσωπο».
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.