Κλαμπ Μπριζ – Φιορεντίνα 1-1: Ο Μπελτράν έστειλε τους Ιταλούς στον τελικό (vids)
Οι Βιόλα υπερασπίστηκαν το 3-2 του πρώτου παιχνιδιού και προκρίθηκαν στον τελικό του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Ολυμπιακός – Αστον Βίλα.
Στον τελικό του Europa Conference League για δεύτερη σερί χρονιά η Φιορεντίνα. Οι Βιόλα έμειναν «όρθιοι» στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» και με το 1-1 που απέσπασαν από την Κλαμπ Μπριζ προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Άστον Βίλα.
Η Φιορεντίνα προκρίθηκε και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον μεγάλο τελικό.
Οι Ιταλοί υπερασπίστηκαν το 3-2 του πρώτου παιχνιδιού και θα βρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Europa Conference League, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι η Φιορεντίνα είχε ηττηθεί από την Γουέστ Χαμ (1-2).
Στο αποψινό παιχνίδι οι Βέλγοι προηγήθηκαν με τον Μαξίμ ντε Κάιπερ στο 20’ και έφεραν στα ίσια τη σειρά με τους Βιόλα, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα έφερνε τα πάνω – κάτω και θα τους έδινε το προβάδισμα για την πρόκριση.
Οι Ιταλοί ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και στο 85′ με εύστοχη εκτέλεση του Μπελτράν έκαναν το 1-1, που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και τους έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό της Αθήνας, με τους Βιόλα να περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα προκύψει από το αυριανό Ολυμπιακός – Άστον Βίλα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.