Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα χωριό σε… τιμή ευκαιρίας

Ένα χωριό σε… τιμή ευκαιρίας

Το Ματανδρίνο, μόλις 100 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη, πωλείται προς 180.000 ευρώ για μια έκταση περί τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα.

Οι μεγάλες ιστοσελίδες ακινήτων έχουν αμέτρητα ακίνητα όλων των τύπων για αγοραπωλησία.

Λίγες όμως μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν ένα ολόκληρο χωριό προς πώληση.

Είναι ένα χωριό σχετικά κοντά στη Μαδρίτη και η τιμή είναι μόλις 180.000 ευρώ. Διαθέτει όλα τα ακίνητα που είναι εντός των «συνόρων» του και ένα θαυμάσιο περιβάλλον.

Η αλήθεια είναι ότι το χωριό είναι ήδη στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Η τιμή του τότε ήταν κάπως χαμηλότερη και μπορούσε να αγοραστεί για μόλις 100.000 ευρώ. Η επανεκτίμηση της περιοχής και η κλιμάκωση των τιμών είναι αυτό που επέτρεψε πλέον να αυξηθεί το κόστος της για τον μελλοντικό ιδιοκτήτη.

Το εν λόγω χωριό είναι το Matandrino, που βρίσκεται στη Σεγόβια και απέχει λίγο περισσότερο από μία ώρα από τη Μαδρίτη. Όποιος εκταμιεύσει το ζητούμενο ποσό θα το κάνει δικό του. Αποτελείται από 5.000 τετραγωνικά μέτρα, συνολικά 17 ακίνητα και ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Το… πρόβλημα

H παγίδα ποια είναι; Αυτή είναι η κλασσική ερώτηση σε κάθε τέτοια «ευκαιρία». Η αλήθεια είναι ότι όντως υπάρχει ένα… προβληματάκι. Αυτό είναι ότι όλα τα ακίνητα έχουν σχεδόν κατεδαφιστεί ή τουλάχιστον, χρειάζονται μια μικρή ανακαίνιση. Αν και δεν έχει πια κατοίκους, στα μέσα του 20ού αιώνα στέγασε πενήντα άτομα που ασχολούνταν κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ο τελευταίος κάτοικος του Ματανδρίνο ήταν μια γυναίκα που, το 1963, μετακόμισε με την οικογένειά της στη γειτονική πόλη Πραντένα. Ήταν η τελευταία που έζησε στο χωριό. Για ένα διάστημα ήταν υπεύθυνη για την καθαριότητα και την τήρηση της «τάξης» στην περιοχή. Πάνω από έξι δεκαετίες αργότερα, ο στόχος είναι να βρεθεί ένας ιδιοκτήτης που να θέλει να επαναφέρει το Matandrino από χωριό φάντασμα στη ζωή.

«Το Ματανδρίνο ξεχωρίζει όχι μόνο για την πλούσια ιστορία του και το μικρό του κάστρο. Παρά την εγκατάλειψει διατηρεί ζωντανά τα ίχνη ενός παρελθόντος με κτηνοτροφική δραστηριότητα, που μαρτυρούν τα μαντριά ανάμεσα στα ερείπιά του», αναφέρει η αγγελία που έχει μπει για την πώλησή του. Ως τώρα δεν έχει συγκινηθεί κανείς. Ποιος να θέλει ένα χωριό – ερείπιο στη μέση του πουθενά;

Το χωριό, όταν “ζούσε” ακόμη, είχε 19 σπίτια. Ο Ρόκε Μπενίτο, ο σημερινός ιδιοκτήτης, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην El Norte de Castilla ότι είχε αποκτήσει το ακίνητο το 2005 με την ιδέα να αναπτύξει ένα έργο σχετικό με την εκπαίδευση. Ωστόσο, η οικονομική κρίση του 2008 γκρέμισε τα σχέδιά του και τώρα, 16 χρόνια μετά, επέλεξε να το πουλήσει ξανά. «Είμαι πια μεγάλος, οι κόρες μου δεν μένουν πλέον στην Πραντένα και προτιμώ να το ξεφορτωθώ», είπε.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024