Διαμαρτυρία φοιτητών για την αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ – Ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ
Οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στον φραγμό διμοιρίας των ΜΑΤ στο ΑΠΘ φωνάζοντας συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο
Διαμαρτυρία για την επέμβαση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην κατάληψη του τμήματος της Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη από μέλη φοιτητικών συλλόγων.
Πρόκειται για φοιτητές, σύμφωνα με το thestival.gr, που πραγματοποιούν κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο
Οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στον φραγμό διμοιρίας των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, απέναντι από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ, φωνάζοντας συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο. Παράλληλα ζητούν να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Δείτε βίντεο:
Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν περίπου στις 05:30 της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με σκοπό να βάλουν τέλος στην κατάληψη.
Η Νομική του ΑΠΘ βρίσκεται υπό κατάληψη περίπου δύο εβδομάδες από τους φοιτητές που εναντιώνονται στα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».
Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν εντός της Νομικής Σχολής και πραγματοποίησαν ελέγχους στις αίθουσες, χωρίς να υπάρξει ένταση. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου δεν εντοπίστηκε κανένα άτομο.
Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει η ηρεμία και η γαλήνη στο πανεπιστήμιο και ότι οι φοιτητές δεν βρίσκονται σε κάποιον κίνδυνο», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν γνώριζε για την αστυνομική επιχείρηση και αν υπάρχουν καταληψίες στο κτίριο.
- Υεμένη: Συμφωνία ανταλλαγής πτωμάτων και αιχμαλώτων ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές
- Βολιβία: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα ορυχεία εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα
- Συρία: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ιορδανίας εναντίον κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών
- Ονδούρα: Η κυβέρνηση Τραμπ «συνεχάρη» τον εκλεκτό της νέο πρόεδρο της χώρας
- Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση νέου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και παρουσίαση πυρηνοκίνητου υποβρυχίου
- Παναθηναϊκός: Στις 39.074 θέσεις η τελική χωρητικότητα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό
- Ονδούρα: Ο εκλεκτός του Τραμπ αναδεικνύεται πρόεδρος σε μια αμφισβητούμενη διαδικασία
- Ρεβεγιόν στα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442