Τουρκία: Σειρά σεισμών στην επαρχία Μαλάτια τρομοκρατεί τους κατοίκους
Ο σεισμός του Φεβρουαρίου, μεγέθους 7,8 βαθμών στην ίδια περιοχή, κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 200.000 κτίρια
Νέος σεισμός, ο τέταρτος σε τρεις ημέρες και ο τρίτος σήμερα, έπληξε την επαρχία Μαλάτια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, αλλά προκαλώντας ανησυχία στον πληθυσμό μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου που άφησε πίσω του 50.000 νεκρούς.
Η επαρχία της Μαλάτια συγκλονίσθηκε σήμερα από τρεις σεισμούς μεγέθους 4,8, 4,5 και 4,2, έπειτα από τον σεισμό των 5,3 βαθμών της Πέμπτης στην ίδια περιοχή.
«Δεν υπάρχει αρνητική εξέλιξη. Ούτε ευτυχώς κατάρρευση κτιρίου», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χουλουσί Σαχίν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
People were scared caused by the earthquake in Malatya, Turkey.#Turkey #Turkish #Malatya #deprem #earthquake pic.twitter.com/iJQaLQIq9a
— 23 DERECE (@23derece_eng) August 12, 2023
«Μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου, «ο μισός πληθυσμός έχει εγκαταλείψει την περιοχή, τα περισσότερα κτίρια έχουν υποστεί ζημίες. Οσοι παραμένουν στεγάζονται σε κοντέινερ, ευτυχώς», δήλωσε ο Μεχμέντ Τσινάρ, δήμαρχος του Γεσίλιουρτ, όπου εντοπίσθηκε το επίκεντρο των σημερινών σεισμών, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Τρομοκρατημένοι από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις, οι κάτοικοι προτιμούν να μένουν στο ύπαιθρο, στα πάρκα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
❗️❗️❗️
Moderate mag. 4.2 earthquake – 12 km southwest of Malatya, Turkey, on Saturday, Aug 12, 2023 at 6:18 pm (GMT +3)https://t.co/iEq6wuqIVz#turkey #earthquake pic.twitter.com/P0pehfp4ll— John Spectator (@johnspectator) August 12, 2023
Ο σεισμός του Φεβρουαρίου, μεγέθους 7,8 βαθμών στην ίδια περιοχή, κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 200.000 κτίρια σε ένδεκα επαρχίες και στην γειτονική βόρεια Συρία.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 12 η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Συναγερμός στο Μαξίμου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Συνετρίβη μεταγωγικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Τουρκία
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442