Το μεγάλο όνειρο του Τζοέλ Εμπίντ έγινε πραγματικότητα κι από τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/05) ο Καμερουνέζος σέντερ της Φιλαντέλφεια είναι ο MVP (Michael Jordan Trophy από εφέτος) του NBA για τη σεζόν 2022/2023.
Μία διάκριση που επιθυμούσε διακαώς εδώ και καιρό ο Εμπίντ, ο οποίος συνέχισε την παράδοση που θέλει την τελευταία πενταετία το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου να καταλήγει στα χέρια μη Αμερικανού παίκτη.
Τις δύο προηγούμενες σεζόν το είχε πάρει ο Σέρβος σέντερ του Ντένβερ, Νίκολα Γιόκιτς, ενώ τις αμέσως πριν από αυτές, ο Έλληνας σούπερ σταρ του Μιλγουόκι, Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Στη διάρκεια της regular season ο Εμπίντ μέτρησε 33.1 πόντους (κορυφαίος σκόρερ της Λίγκας), 10.2 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ και 1.7 μπλοκ κατά μέσο όρο, συγκεντρώνοντας έτσι 915 βαθμούς με 73 πρώτες ψήφους (κάθε μία αντιστοιχεί σε 10), 25 δεύτερες ψήφους (κάθε μία αντιστοιχεί σε 7 πόντους) και 2 τρίτες ψήφους (κάθε μία αντιστοιχεί σε 5).
Οι πόντοι των τριών
Ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 674 πόντους, έπειτα από 15 πρώτες ψήφους, 52 δεύτερες και 32 τρίτες, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 12 πρώτες, 23 δεύτερες και 65 τρίτες, συγκέντρωσε 606 πόντους.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Μετά την Άρσεναλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ από την ουραγό Γουλβς την... πάτησε και η Άστον Βίλα, καθώς ηττήθηκε με 2-0 για την 28η αγωνιστική της Premier League.
Τρίτη σερί νίκη και πέμπτη στα έξι τελευταία ματς για την Άουγκσμπουργκ που επικράτησε με 2-0 της Κολωνίας και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Διαιτητής στην Ισπανία συνελήφθη με την κατηγορία ότι εξασφάλιζε εκπτώσεις σε εισιτήρια της Βιγιαρεάλ χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία ποδοσφαιριστών.