Μαζεύει υπογραφές ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού για να μην αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης
Κάλεσμα στους δημότες για συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης στο Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού από τον Δήμαρχο.
Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού καλεί όλους τους δημότες και τους κατοίκους του, να υπογράψουν επιστολή, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, με αίτημα την ψήφιση τροπολογίας που θα τον εξαιρεί από την εφαρμογή των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.), που επιτρέπουν την αύξηση του συντελεστή δόμησης και του ύψους των οικοδομών στην Επικράτειά του.
Η διάρκεια των υπογραφών για όποιο δημότη Φιλοθέης – Ψυχικού επιθυμεί να το πράξη ορίζεται από Δευτέρα 13/3 έως και Παρασκευή 17/3/23.
Στο χρονικό της υπόθεσης ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης είχε για το θέμα αυτό μια δεύτερη συνάντηση ( η πρώτη ήταν στις 31/1)με τον Υφυπουργό Χωροταξίας κ. Ν. Ταγαρά, προ λίγων ημερών όπου τέθηκε εκ νέου το ζήτημα των πολυόροφων κτηρίων «που ξεφυτρώνουν στο προάστιο μας, κάτι στο οποίο ο Δήμος μας είναι κατηγορηματικά αντίθετος» όπως είχε πει τότε ο Δήμαρχος.
«Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η νυν και η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίες Κ. Αλεξοπούλου και Κλαίρη Σινανιώτη, ενώ παραδώσαμε στον κ. Υφυπουργό επιστολή, ή οποία έχει την υπογραφή τόσο την δική μου όσο και των πρώην Δημάρχων του Δήμου, όπου διαχρονικά αντιτίθενται σε ό,τι αλλοιώνει την φυσιογνωμία του προαστίου μας.
Επίσης του τονίσαμε ότι αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξουν οι χρήσεις γης επί του κεντρικού οδικού δικτύου.
Η προσπάθεια όλων μας να προστατευτούν οι κηπουπόλεις και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Δήμου μας θα συνεχιστεί και στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι μια γροθιά» πρόσθεσε σε ανάρτηση ο Δήμαρχος μετά από την συνάντηση.
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442