Τζο Μπάιντεν: Δεν βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα στο σπίτι του
Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Τζο Μπάιντεν
Κανένα διαβαθισμένο έγγραφο δεν βρέθηκε κατά την έρευνα που διενήργησαν σήμερα, Τετάρτη πράκτορες του FBI στην εξοχική κατοικία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν στο Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ, ανακοίνωσε ο προσωπικός δικηγόρος του.
Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί και κράτησε τρεισήμισι ώρες. Έγινε «σε συντονισμό και με τη συνεργασία» των νομικών εκπροσώπων του Δημοκρατικού προέδρου με την ομοσπονδιακή αστυνομία, όπως δήλωσε ο Μπομπ Μπάουερ.
Μολονότι δεν βρέθηκαν έγγραφα που να φέρουν τον χαρακτηρισμό «απόρρητο», οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί πήραν μαζί τους για να εξετάσουν «κάποιο υλικό και χειρόγραφα σημειώματα που φαίνεται ότι σχετίζονται με την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος» του Μπαράκ Ομπάμα (2009-17), πρόσθεσε ο δικηγόρος στην ανακοίνωσή του.
Τι ερευνά το υπουργείο Δικαιοσύνης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων σε ιδιωτικό γραφείο σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσινγκτον, το οποίο ο Μπάιντεν είχε χρησιμοποιήσει όσο ήταν ιδιώτης, και στην κατοικία του στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ και γι’ αυτό γίνονται έρευνες και σε άλλες τοποθεσίες που συνδέονται με τον πρόεδρο.
Μάλιστα, η έρευνα της Τετάρτης στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ είναι η πρώτη δημόσια γνωστή φορά που το FBI διεξάγει έρευνα εκεί. Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι προσωπικοί δικηγόροι του προέδρου στις 11 Ιανουαρίου διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του Ρεχόμποθ και στην κατοικία του Γουίλμινγκτον.
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442