Εδειξε ότι μπορούσε να φτάσει στο στόχο του, την κατάκτηση της νίκης, «λύγισε», ωστόσο, στο φινάλε και ηττήθηκε απόψε στο PAOK Sports Arena, για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League από τη Μάλαγα ο ΠΑΟΚ. Οι Ισπανοί κέρδισαν με 88-85, με τον Δικέφαλο, πλέον, να θέλει νίκη την επόμενη αγωνιστική, στο εκτός έδρας, παιχνίδι με την Ντιζόν, για να προκριθεί στα πλέι ιν της διοργάνωσης.
Κορυφαίοι για τη Μάλαγα ήταν οι Κέντρικ Πέρι (19π., 6 ασ., 2 κλ.), Τάισον Κάρτερ (16π., 2 ασ.,). Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Γιάνικ Φράνκε (27π., 5 ασ.), το έργο του οποίου στήριξαν οι Τζέιλεν Χαντς (19π. , 3 ασ., 2 κλ.), Τζέιλεν Ράιλι (15π. , 2 κλ.), με τον τελευταίο να είναι ο μοιραίος για τους «ασπρόμαυρους» στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς.
Εγκλωβίζοντας τον ΠΑΟΚ με άμυνα ζώνης και επενδύοντας στην εκτελεστική δεινότητα των Πέρι, Κάρτερ, η Μάλαγα προηγήθηκε στα μισά της πρώτης περιόδου με +12 (3-15), διαφορά που στο 8’ «ανέβηκε» στο +14 (8-22). Οι Ισπανοί ήταν στο +13 (16-29) στο 12’, χρονικό σημείο που με εφαλτήριο την άμυνά του, με καταλυτική συμβολή σε αυτό από τον Σλαφτάκη και βασικό κινητήριο μοχλό τον Φράνκε, ο «Δικέφαλος» έτρεξε σερί 16-7 και πλησίασε στους 4 πόντους στο 18’ (32-36).
Λάθη, στην πορεία, από τους Θεσσαλονικείς, αλλά και εσφαλμένες διαιτητικές αποφάσεις (σ.σ. προβληματική γενικότερα ήταν η διαιτησία στο παιχνίδι), έστειλαν τη Μάλαγα εκ νέου στο +10 (34-44), ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν φύγουν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Με εκρηκτικό τρόπο στο εξάλεπτο της τρίτης περιόδου και τον Αρη Λυκογιάννη στα αποδυτήρια από το 23’ , λόγω αποβολής με δεύτερη τεχνική ποινή, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Ξεκινώντας από την αποτελεσματική του άμυνα και το «ζεστό» χέρι του Φράνκε, ο «Δικέφαλος» με σερί 15-8 μείωσε στον πόντο στο 26’ (51-52) και πήρε τα ηνία στο σκορ, για πρώτη φορά στο ματς, στο 30’ (60-59). Οι «ασπρόμαυροι» πήγαν στο +4 στο 32’ (72-68), απόσταση που συντήρησαν ως το 36’, όταν με 5 συνεχείς πόντους ο Κάρτερ έκανε ξανά αφεντικό στο παρκέ τη Μάλαγα (77-81).
Ο Χαντς, με 2/2 δίποντα, έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στο 39’ (85-81), διαφορά που δεν είχε το καθαρό μυαλό για να κρατήσει ο «Δικέφαλος» (κυριότερο λάθος η βεβιασμένη επιλογή για τρίποντο από τον Ράιλι , στα 19’’ πριν τη λήξη με τη Μάλαγα να είναι μπροστά με 1 πόντο, 85-86), με συνέπεια οι Ισπανοί, με τους Κράβις, Πέρι, να φτάσουν στο τελικό 88-85.
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αρης ψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό, όμως η ΑΕΚ προτίμησε την απομόνωση. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η διαιτησία είναι θέμα Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου
LIVE: ΟΦΗ – Πανσερραϊκός. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΟΦΗ – Πανσερραϊκός για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 2.
Η Καλαμάτα πήρε το διπλό, επικρατώντας 2-0 του Αιγάλεω για την 14η αγωνιστική του Β’ ομίλου της Super League 2 και έτσι πανηγύρισε την έβδομη σερί νίκη της. Νίκη και για τη Μαρκό με 2-0 στη Σύρο, όπως και για την Καβάλα κόντρα στον ΠΑΟΚ Β' (2-0).