Λέκκας για σεισμό στη Σάμο: Κανένας λόγος ανησυχίας
Πρέπει με επιφύλαξη να είναι ο κύριος σεισμός, αναφέρει ο Λέκκας.
Καθησυχάζει ο Ευθύμιος Λέκκας για τη σεισμική δόνηση 4, 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06:24 στον θαλάσσιο χώρο 27 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από το Βαθύ Σάμου.
«Πρέπει με επιφύλαξη να είναι ο κύριος σεισμός κι έχει ακολουθία τριών δονήσεων ως τώρα, πρόσθεσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Δεν ξύπνησε η Σάμος αλλά το Κουσάντασι από το σεισμό καθώς πρόκειται για παράλληλο ρήγμα με διαφορετική τεκτονική δομή που έκανε αισθητό το σεισμό στο ανατολικό τμήμα της Σάμου και στον τουρκικό χώρο από την Σμύρνη μέχρι το Κουσάντασι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.
Το επίκεντρο του σεισμού, που χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο, βρισκόταν 298 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας.
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442