Καθημερινές δραστηριότητες που… «καίνε» λίπος
Μικρές αλλαγές στη φυσική μας δραστηριότητα σε καθημερινή βάση μπορούν να προλάβουν τη μικρή αλλά σταθερή αύξηση βάρους που συμβαίνει σταδιακά με τα χρόνια.
Αν αντικαταστήσουμε 20 λεπτά καθιστικών δραστηριοτήτων με 20 λεπτά καθημερινό περπάτημα γλιτώνουμε περίπου 5 κιλά σωματικού λίπους τον χρόνο.
Οι διεθνείς συστάσεις για τη συχνότητα και το είδος της άσκησης αναφέρονται σε τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης σωματική άσκηση, 5-6 φορές την εβδομάδα.
Καθημερινές δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε
- Κηπουρική 45-60 λεπτά
- Μάζεμα φύλλων/χόρτων 30 λεπτά
- Πλύσιμο παραθύρων ή δαπέδων 45-60 λεπτά
- Ανέβασμα σκάλας 15 λεπτά
- Περπάτημα 2,8 km 35 λεπτά
- Ποδήλατο 8 km 30 λεπτά
- Χορός 30 λεπτά
- Σχοινάκι 15 λεπτά
- Κολύμπι (ελεύθερο) 20 λεπτά
Δείτε επίσης: Βάφουμε μαζί με τα παιδιά αυγά με φυσικά χρώματα
* Εντάξτε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή.
* Οταν μιλάτε στο τηλέφωνο σηκωθείτε και περπατήστε.
* Χρησιμοποιείτε πάντα τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα.
* Περπατήστε ή κάντε ποδήλατο μέχρι τα κοντινά μαγαζιά, από το να πάτε με το αυτοκίνητο.
* Οταν περπατάτε διατηρήστε έναν συγκεκριμένο ρυθμό. Μη σταματάτε για να μιλήσετε με κάποιον ή να κοιτάξετε βιτρίνες. Διαλέξτε τη μεγαλύτερη δυνατή διαδρομή.
* Εάν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς κατεβείτε 1-2 στάσεις πιο μακριά και περπατήστε την υπόλοιπη διαδρομή. Κάντε το ίδιο με το αυτοκίνητό σας παρκάροντάς το πιο μακριά. Φοράτε αναπαυτικά παπούτσια για να διευκολύνουν το περπάτημα ή έχετε ένα ζευγάρι αθλητικών στο αυτοκίνητο/μαζί σας.
* Βγείτε μια σύντομη βόλτα πριν το πρωινό ή και μετά το βραδινό. Ξεκινήστε με 10 λεπτά και αυξήστε σταδιακά μέχρι τα 30-40 λεπτά.
* Οταν βλέπετε τηλεόραση συνδυάστε την με λίγα λεπτά στατικού ποδηλάτου ή διαδρόμου που ενδεχομένως έχετε στο σπίτι. Μη ζητάτε από άλλους να σας φέρουν πράγματα. Σηκωθείτε και εξυπηρετηθείτε μόνοι σας.
Μην ξεχνάτε ότι όταν οι δραστηριότητες αυτές γίνονται με μικρή ένταση, τότε και ο χρόνος που απαιτείται είναι περισσότερος. Αντίθετα, όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση που απαιτείται τόσο λιγότερος χρόνος χρειάζεται
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Κλεοπάτρα Αρέστη, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, υπ. διδάκτορα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, MSc. Αθλητική Διατροφή, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity.
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442