Η γιόγκα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πρακτικές εξάσκησης στην Ελλάδα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι την επιλέγουν για να γυμναστούν, να χαλαρώσουν και να διαλογιστούν.

Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που ακολουθούν ένα πρόγραμμα στο σπίτι.

Αν και εσείς θέλετε να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας αλλά διστάζετε, σίγουρα με όσα αναφέρονται παρακάτω θα αφήσετε στην άκρη τις αναστολές.

Αρχικά, δεν πρέπει να διπλωθείτε σαν πρέτζελ για να επωφεληθείτε από τη γιόγκα. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να είστε καλοί στα ακροβατικά ή ευλύγιστοι.

Ωστόσο, αν κάνετε γιόγκα τακτικά και για αρκετό καιρό, θα παρατηρήσετε μια σταδιακή βελτίωση της ευλυγισίας σας.

Παράλληλα, οι ενοχλήσεις και οι πόνοι που συνδέονται με την πολύωρη καθιστική στάση, θα μειώνονται και κατ’ επέκταση η στάση του σώματός σας θα βελτιωθεί.

Σημαντικά είναι όμως και τα οφέλη της γιόγκα στο μυαλό

Οι στάσεις που συνδυάζουν ασκήσεις stretching, ελεγχόμενης αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος, την πίεση του αίματος και να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιάς σας.

Επίσης, η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωσή σας, αφού σας μαθαίνει να εστιάζετε στο εδώ και το τώρα, μια πρακτική που μπορεί να σας χρησιμεύσει γενικότερα στη ζωή σας.

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλοί και σημαντικοί λόγοι να ξεκινήσετε τη γιόγκα. Προτού όμως ξεκινήσετε, καλό είναι να γνωρίζετε τα παρακάτω.

Τι πρέπει να έχετε κατά νου προτού ξεκινήσετε τη γιόγκα στο σπίτι

  • Δεν θα πετύχετε όλες τις στάσεις από την αρχή: Η γιόγκα γυμνάζει μυς που ίσως δεν γνωρίζατε καν ότι έχετε και εσείς πρέπει απλώς να πιέσετε τον εαυτό σας μέχρι εκεί που μπορεί. Σταδιακά θα αρχίσετε να βελτιώνεστε και μια ημέρα θα καταφέρετε να κάνετε εκείνη τη στάση που σας φαινόταν ακατόρθωτη.
  • Θα χαλαρώσετε στη «στάση του παιδιού»: Η λεγόμενη «στάση του παιδιού» μάλλον θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας, αφού σας προσφέρει πραγματικά τη δυνατότητα να χαλαρώσετε στη στιγμή. Αν οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε άβολα, κουρασμένοι ή απλώς θέλετε να ηρεμήσετε, η «στάση του παιδιού» είναι ιδανική.
  • Η αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο: Ένα από τα βασικά στοιχεία της γιόγκα είναι η αναπνοή. Σίγουρα, όλοι αναπνέουμε συνεχώς, κάθε ημέρα, η γιόγκα όμως απαιτεί έναν μεθοδικό τρόπο αναπνοής που είναι καινούργιος για όσους δεν έχουν δοκιμάσει ξανά γιόγκα.

Δείτε παρακάτω ένα πρόγραμμα γιόγκα 30′, κατάλληλο για αρχάριους

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr