Ηλιοφάνεια και από το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, καθώς και πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, θα υπάρξει επικράτηση νοτιοανατολικών ανέμων με εντάσεις 4-6 μποφόρ στα πελάγη, ενώ θα σημειωθούν αυξημένες κατά τόπους συγκεντρώσεις σκόνης.
Αναλυτική πρόγνωση
Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 22, στην Ήπειρο από 4 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς, ενισχυόμενοι στα 5 μποφόρ και τοπικά το βράδυ 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιορίζοντας τοπικά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας