Η Ξάνθη δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πιερικού του οποίου επικράτησε εντός έδρας με 3-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Supelreague 2.
Aν και αρχικά δυσκολεύτηκε στην συνέχεια η Ξάνθη κατάφερε να φτάσει στην εντός έδρας νίκη επί του Πιερικού με 3-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Superleague 2.
Στην 3η θέση με 32 βαθμούς η Ξάνθη, στην 15η ο Πιερικός με 15 με την ομάδα της Κατερίνης να βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όσον αφορά την υπόθεση παραμονής.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις. Το γκολ ήρθε στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Εμπουσί έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 1-0.
To σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, με την ομάδα του Ζόραν Βούλιτς να πιέζει. Στο 86’ ο Τσέλιος έκανε το 2-0 και ο Δεληγιαννίδης στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-0!
Η Σενεγάλη αναμένεται να προσφύγει ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS) μετά την απόφαση της Αφρικάνικης Ομοσπονδίας να της αφαιρέσει τον τίτλο του Κόπα Άφρικα.
H Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαιρου (CAF) έκανε δεκτή την έφεση του Μαρόκου για τον τελικό και την αποχώρηση της Σενεγάλης πριν το χαμένο πέναλτι του Ντιας – Ακύρωσε την Σενεγάλη και το αποτέλεσμα δίνοντας το τρόπαιο στο Μαρόκο.