Νονός του streetwear θεωρείται ο Hiroshi Fujiwara. O οίκος Loro Piana φημίζεται για τα φίνα υφάσματά του. Τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ιταλικός οίκος προχώρησε σε συνεργασία, και από κοινού με τον Ιάπωνα ντιζάινερ, καλλιτέχνη, μουσικό και ιδρυτή της φίρμας retaWxFragment παρουσίασαν μια άφυλη capsule κολεξιόν.
Είναι η τέλεια συνέργεια μεταξύ του Loro Piana και των ευαισθησιών και στυλ του Fujiwara, της ιταλικής τεχνουργίας και της ιαπωνικής κουλτούρας.
Η κολεξιόν, λειτουργική αλλά και επιτηδευμένη, αποτελείται από δέκα κρεασιόν, στις οποίες χρησιμοποιείται η χρωματική παλέτα του θρυλικού Ιάπωνα που είναι και το σήμα κατατεθέν του: μαύρο, ανθρακί, μπλε μαρέν και λευκό. Σε πουλόβερ, στο παλτό και στο bomber jacket, το μάτι εστιάζει σε ένα μπατίκ Tsunaghi στο οποίο ενυπάρχει το σύμβολο της ιαπωνικής γλώσσας για ευτυχία και διάδραση.
Τα υφάσματα – από κασμίρι από μαλλί μικρών κατσικιών μέχρι μαλλί Tasmanian Super 150 – «αφηγούνται» την ιστορία έξι γενεών του ιταλικού οίκου .
«Δουλεύοντας με τον Loro Piana, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόκληση, ήταν πραγματικά συναρπαστικό, cool και διασκεδαστικό» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Hiroshi Fujiwara, μιλώντας για αυτή τη συνεργασία. Φανατικός του streetwear της Ιαπωνίας της δεκαετίας του 1980, πιονέρος της «HTM» της Nike και της «Fenom» της Levi’s, ο Fujiwara συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Takashi Murakami και Eric Clapton (για τον δεύτερο σχεδίασε κιθάρα το 2003 την οποία κατασκεύασαν οι Martin Guitars για κάποιες εμφανίσεις του στην Ιαπωνία. Το 2006 ακολούθησε και άλλη Fujiwara-Clapton κιθάρα).
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας