Μετά την συνάντηση ο πάπας δώρισε στον Αμερικανό πρόεδρο ένα έργο κεραμικής τέχνης, με τίτλο «Ο προσκυνητής», ενώ ο Μπάιντεν χάρισε στον Πάπα Φραγκίσκο σπάνια άμφια του 1930.
Περισσότερα από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της συζύγου του Τζιλ με τον πάπα Φραγκίσκο.
«Είναι πολύ ωραίο το ότι βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο Μπάιντεν. Η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή από την Αγία Έδρα.
Μετά την συνάντηση ο πάπας δώρισε στον Αμερικανό πρόεδρο ένα έργο κεραμικής τέχνης, με τίτλο » Ο προσκυνητής», ενώ ο Μπάιντεν χάρισε στον Πάπα Φραγκίσκο σπάνια άμφια του 1930.
Ο Λευκός Οίκος, παράλληλα, πρόκειται να δωρίσει ενδύματα για τους άστεγους σε καθολικές εθελοντικές οργανώσεις, σε περίπου δυο εβδομάδες.
Πηγές του Βατικανού αναφέρουν ότι πέρα από τον επίσημο χαρακτήρα της, η συνάντηση του ποντίφικα με τον Αμερικανό πρόεδρο είχε και ιδιωτικό, ανεπίσημο χαρακτήρα, λόγω και του ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι χριστιανός καθολικός.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.