Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Μεγάλες ουρές και πάλι έξω από πρατήρια καυσίμων στο Λονδίνο

Βρετανία – Μεγάλες ουρές και πάλι έξω από πρατήρια καυσίμων στο Λονδίνο

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται, αφού οι αγορές πανικού των αυτοκινητιστών άδειασαν τις αντλίες σε μεγάλες πόλεις

Μεγάλες ουρές σχηματίσθηκαν σήμερα έξω από πρατήρια καυσίμων σε όλο το Λονδίνο, ενώ στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας επιγραφές προειδοποιούν πως σε μερικά πρατήρια δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα, έκαναν γνωστό δημοσιογράφοι του Reuters.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται, αφού οι αγορές πανικού των αυτοκινητιστών άδειασαν τις αντλίες σε μεγάλες πόλεις.

Ωστόσο, δημοσιογράφοι του Reuters είδαν μεγάλες ουρές έξω από πρατήρια καυσίμων στις 06:00 στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Μ25 γύρω από το Λονδίνο καθώς και σε σημεία στο βόρειο Λονδίνο.

«Τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα έχουν αποκατασταθεί»

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς, έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με καύσιμα στα πρατήρια.

Μιλώντας στο Sky news υποστήριξε ότι υπάρχουν «πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές» ενώ πρόσθεσε ότι τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα έχουν αποκατασταθεί.

«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό. Πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει», τόνισε ο Σαπς. Μάλιστα υποστήριξε ότι η κρίση των καυσίμων οφείλεται αποκλειστικά στην πανδημία, εξαιτίας της οποίας δεν έγιναν οι εξετάσεις πιστοποίησης οδηγών.

Όσο για το Brexit, παραδέχθηκε ότι πράγματι συνετέλεσε στην κατάσταση, όμως υποστήριξε ότι η χώρα απέκτησε ευελιξία στην εξέταση των οδηγών.

Σε ετοιμότητα ο στρατός και φόβοι για πλαφόν 30 λιρών

Κι ενώ οι οδηγοί σπεύδουν παντού να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους, ο πρόεδρος της Ένωσης ο πρόεδρος της Ένωσης των Βενζινοπωλών ανέφερε στο BBC ότι αμέσως μόλις ένα βυτιοφόρο φτάσει σε ένα πρατήριο, υπάρχει κινητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στη συνέχεια είναι σαν μέλισσες σε κατσαρόλα μελιού. Όλοι συρρέουν εκεί» και σε λίγες ώρες το πρατήριο είναι και πάλι εκτός.

Τα μέλη της ένωσης εκφράζουν έντονη ανησυχία στο πλαφόν των 30 λιρών, φοβούμενοι ότι οι πανικόβλητοι οδηγοί θα ξεσπάσουν στο προσωπικό και ως εκ τούτου απορρίπτουν κάθε τέτοιο περιορισμό. Παράλληλα, κάλεσε τους ιδιοκτήτες πρατηρίων να μην αυξήσουν τις τιμές τους.

Από την άλλη πλευρά, η Ντάουνινγκ Στριτ ξεκαθαρίζει ότι οι οδηγοί του στρατού μπορούν να βοηθήσουν στον ανεφοδιασμό βραχυπρόθεσμα. Ήδη, 150 οδηγοί βρίσκονται επί ποδός, έτοιμοι να παρέμβουν.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024