Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Έκκληση από την κυβέρνηση - «Μην γεμίζετε μπουκάλια νερού με καύσιμα στα βενζινάδικα»

Βρετανία – Έκκληση από την κυβέρνηση – «Μην γεμίζετε μπουκάλια νερού με καύσιμα στα βενζινάδικα»

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων είχαν σχηματιστεί στα πρατήρια βενζίνης που ακόμα λειτουργούσαν στις μεγάλες πόλεις, αν και πολλοί προαύλιοι χώροι ήταν κλειστοί με πινακίδες που έλεγαν ότι δεν υπάρχει πλέον βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών έκανε σήμερα έκκληση στους οδηγούς να μην γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με καύσιμα στα πρατήρια βενζίνης ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία που εμφανίστηκαν σε διάφορες μεγάλες πόλεις καθώς οι πολίτες έσπευσαν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο δίκτυο Sky. Πρόσθεσε ότι τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα είχαν αποκατασταθεί.

«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό -και πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει».

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων είχαν σχηματιστεί στα πρατήρια βενζίνης που ακόμα λειτουργούσαν στις μεγάλες πόλεις, αν και πολλοί προαύλιοι χώροι ήταν κλειστοί με πινακίδες που έλεγαν ότι δεν υπάρχει πλέον βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης, είπαν δημοσιογράφοι του Reuters.

Ο Σαπς είπε ότι η κρίση καυσίμων οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην πανδημία της COVID που ανέστειλε τις εξετάσεις για την πιστοποίηση οδηγών φορτηγών.

«Αυτό το πρόβλημα σχεδόν αποκλειστικά προκλήθηκε από τον κορονοϊό και την αδυναμία να εξεταστούν νέοι οδηγοί μεγάλων φορτηγών κατά τα lockdowns», δήλωσε ο Σαπς.

«Το Brexit, το ακούω να το αναφέρουν πολλοί, και χωρίς αμφιβολία θα έχει αποτελέσει παράγοντα. Από την άλλη, ουσιαστικά μας βοήθησε να αλλάξουμε τους κανόνες για να είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τους οδηγούς πιο γρήγορα -ευελιξίες που αποκτήσαμε με την έξοδό μας από την ΕΕ και τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε τη νομοθεσία», δήλωσε ο Σαπς.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024