Οικονόμου – Εθνικός στόχος η μείωση των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, έγινε προσομοίωση τροχαίου ατυχήματος, όπου συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες
Η μείωση του αριθμού των θυμάτων της ασφάλτου αποτελεί εθνικό στόχο, σημείωσε από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, που παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την οδική ασφάλεια, ενόψει του Ράλι Ακρόπολις.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν και μετά τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, έγινε προσομοίωση τροχαίου ατυχήματος, όπου συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι με τις δράσεις που αναπτύσσονται και με επικεφαλής της προσπάθειας τον ίδιο τον πρωθυπουργό, υπάρχει η αισιοδοξία ότι η χώρα θα καταφέρει να αποτυπώσει χαμηλότερους δείκτες σε ό,τι αφορά τους νεκρούς από τα τροχαία δυστυχήματα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοπικοί φορείς, που ανέφεραν ότι η δια βίου μάθηση των κανόνων οδικής ασφαλείας μέσω τέτοιων δράσεων, βοηθάει στο να βελτιώνεται η συμπεριφορά των οδηγών, ενώ ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε ότι κομβικής σημασίας έργο, επιτελείται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ηρακλείου, το οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται περίπου δέκα χιλιάδες μαθητές σχολείων του Ηρακλείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442