Μπάιντεν – Μέσα στις επόμενες 24 ώρες η απόφαση για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν
Ο κ. Μπάιντεν φέρεται ακόμη να ζυγίζει το πώς θα προχωρήσει, καθώς ορισμένοι από τους συμβούλους του επιχειρηματολογούν εναντίον της παράτασης της προθεσμίας, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες εάν και κατά πόσον θα παρατείνει την προθεσμία της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, ώστε το Πεντάγωνο να έχει επαρκή χρόνο στη διάθεσή του, ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησής του.
Ζυγίζει τις εξελίξεις
Ο κ. Μπάιντεν φέρεται ακόμη να ζυγίζει το πώς θα προχωρήσει, καθώς ορισμένοι από τους συμβούλους του επιχειρηματολογούν εναντίον της παράτασης της προθεσμίας, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, εξήγησε ο αξιωματούχος.
Ο αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να κάνει πιο σαφείς τις προθέσεις του στην ψηφιακή σύνοδο της G7 που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Από την πλευρά του, ο Ανταμ Σιφ, επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών, μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού ενημερώθηκε από στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας, ανέφερε πως θεωρεί απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση εκκένωσης από το Αφγανιστάν εντός της καθορισμένης προθεσμίας.
«Νομίζω ότι είναι εφικτό αλλά πολύ απίθανο, με δεδομένο τον αριθμό των Αμερικανών που χρειάζεται να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τη χώρα», είπε ο κ. Σιφ.
Συζητήσεις με τους Ταλιμπάν
Ο μελλοντικός έλεγχος του αεροδρομίου της Καμπούλ υπήρξε αντικείμενο συζήτησης με τους Ταλιμπάν, ανέφερε απόψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις.
Οταν ρωτήθηκε, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τι συζητήσεις έγιναν με τους Ταλιμπάν και με άλλους παράγοντες για το ποιος θα αναλάβει το αεροδρόμιο – το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αμερικανών στρατιωτών, εν μέσω της επιχείρησης απεγκλωβισμού και της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου, ο Πράις απάντησε:
«Μπορώ να ομολογήσω ότι αυτό ήταν αντικείμενο συζήτησης με τους Ταλιμπάν. Ηταν αντικείμενο συζήτησης με τους συμμάχους μας. Ηταν αντικείμενο συζήτησης με πολλούς εταίρους μας».
«Στην πραγματικότητα υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων αυτών των παραγόντων και φυσικά μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων και συμμάχων μας, αλλά επίσης και με τους Ταλιμπάν, ότι όλα τα συμφέροντά μας εξυπηρετούνται με ένα εν λειτουργία αεροδρόμιο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι 100άρες στη Euroleague, η Μονακό και ο Ολυμπιακός (pic)
- Τσίπρας: Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν λόγο να γίνονται μέρος αυτού του πολέμου
- Περίπου 1.500 Έλληνες εγκλωβισμένοι στα ΗΑΕ – Αν δεν ανοίξει ο εναέριος χώρος, δεν μπορεί να γίνει μεταφορά τους
- Γεραπετρίτης: Η Δικαιοσύνη θα βρει εάν οι ιδιώτες πήραν εντολή και από ποιόν για τις υποκλοπές, θέλω πλήρη διαλεύκανση
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Μαρτίου
- Πόλεμος χωρίς σχέδιο – κόσμος χωρίς διέξοδο
- Έρικ Ντέιν: Ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του γνωστού ηθοποιού
- Η υπόκλιση του Μουρίνιο στον Παυλίδη: «Κάνει εξαιρετική δουλειά…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442