Οκτώ τελικά ήταν οι επιβάτες του ιστιοφόρου που σήμερα το πρωί εξέπεμψε σήμα κινδύνου την ώρα που έπλεε ανοιχτά της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για οκτώ Τούρκους οι οποίοι ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές πολιτικό άσυλο.
Οι Τούρκοι παραμένουν μέσα στο σκάφος που βρίσκεται «δεμένο» στον Τσούτσουρα και στο σημείο βρίσκονται λιμενικές καθώς και αστυνομικές αρχές.
Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ανάμεσά τους είναι και στρατιωτικοί σύμφωνα με δήλωση δική τους και το σκάφος είχε αρχικό προορισμό τη Γαλλία.
Σχηματίστηκε δικογραφία
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την παράνομη είσοδό τους στην χώρα ενώ παράλληλα οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν το αίτημα για πολιτικό άσυλο.
Το σκηνικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομα παρουσίασε πρόβλημα την ώρα που έπλεε στη θάλασσα του Τσούτσουρα.
Οι δυνατοί άνεμοι φαίνεται πως έσπασαν το κατάρτι με τους επιβάτες να ειδοποιούν το λιμενικό σώμα.
Άμεσα σκάφος του λιμενικού έσπευσε στο σημείο και με τη συνδρομή ιδιωτών ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το ιστιοφόρο.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας