Τις τελευταίες ημέρες μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν ο Τούρκος πρόεδρος, έχει επικοινωνία με όλους σχεδόν τους ευρωπαίους ηγέτες που ανησυχούν για την απειλή νέου μαζικού κύματος προσφύγων.

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τις τελευταίες ημέρες μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν ο Τούρκος πρόεδρος, έχει επικοινωνία με όλους σχεδόν τους ευρωπαίους ηγέτες που ανησυχούν για την απειλή νέου μαζικού κύματος προσφύγων. Πολλοί δε βλέπουν άλλη μια ευκαιρία για τον Ερντογάν, που τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον λεκτικά η Ευρώπη τον πίεζε, να αλλάξει πάλι την ισορροπία προς όφελος του και να εκβιάσει την Ευρώπη ζητώντας ανταλλάγματα.

Από τους πρώτους που επικοινώνησαν με τον Ερντογάν για το ζήτημα ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δύο άνδρες να συμφωνούν απολύτως ότι «Ελλάδα και Τουρκία δεν θα γίνουν αποθήκες ψυχών» ζητώντας στην ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Επικοινωνία με τον Μισέλ

Για κοινή πρόκληση για Τουρκία και ΕΕ μίλησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην ανάρτησή του, μέσω της οποίας ενημέρωσε για την επικοινωνία του με τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Συζήτησα τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν με τον Ταγίπ Ερντογάν. Μια κοινή πρόκληση τόσο για την Τουρκία όσο και για την ΕΕ. Πλήρης κατανόηση σχετικά με την ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφαλής έξοδος των υπηκόων, του τοπικού προσωπικού και των οικογενειών και να διασφαλιστεί η υποστήριξη για τους ευάλωτους Αφγανούς και τις κοινότητες υποδοχής στην περιοχή».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr