Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην εφημερίδα Documento και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μποσκοϊτη. Η ερμηνεύτρια μίλησε μεταξύ άλλων και για το αν και κατά πόσο την επηρεάζει η έκθεση της προσωπικής της ζωής αλλά και για το πως αυτή αντανακλάται στη μουσική της.

Η προσωπική ζωή ενός καλλιτέχνη αντανακλά την πρωτοτυπία του έργου του;

Αν και δε μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, προσωπικά θεωρώ ότι με επηρεάζει. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες παγκοσμίως που δε θα έλεγες ζηλευτή τη ζωή τους, αλλά που έχουν σπουδαίο πρωτότυπο έργο. Καλό είναι καθώς οι γενιές εξελίσσονται να μη μένουμε στα πρότυπα του παρελθόντος. Δεν είναι ανάγκη να γινόμαστε ρημάδια για να είμαστε μεγάλοι καλλιτέχνες. Μιλάω βάσει της δικής μου εμπειρίας, αφού δε θα μπορούσα ποτέ να με φανταστώ στην ίδια καλλιτεχνική φάση με τον Μάικλ Τζάκσον.

Δεν πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι ερχόμαστε με το ίδιο χάρισμα ούτε έχουμε να παλέψουμε με τους ίδιους δαίμονες. Επειδή τέλος αυτή η δουλειά έχει μεγάλη ανασφάλεια, αν έχεις κάτι να σε κρατάει στην προσωπική σου ζωή σε βοηθά να είσαι πιο δημιουργικός και σταθερός.

Αν κάποιος γκουγκλάρει το όνομά σου θα βγουν πολλά ρεπορτάζ για το μπαράκι του σπιτιού σου ή τον γάμο σου παρά για την τέχνη που ασκείς. Ερήμηνην σου ενδεχομένως είσαι πια μέρος του lifestyle.

Η τηλεόραση έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό. Μακάρι να μιλούσαν όλοι για τη δουλειά μου αποκλειστικά, για το πόσο καλή ή κακή είμαι. Δυστυχώς ο κόσμος δείχνει να ενδιαφέρεται για τη ζωή ενός καλλιτέχνη και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοφιλίας του. Προσπαθώ να προφυλάσσομαι από κάποια πράγματα δίχως να γίνομαι δυσάρεστη. Όπου μπορώ, απλώς τώρα δεν πανικοβάλλομαι όπως παλιότερα. Κι εγώ δεν ήθελα να με ρωτάνε συνέχεια για τον γάμο μου, μια πολύ προσωπική στιγμή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο