Νορβηγία : Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για το κορονοπάρτι γενεθλίων
Η αστυνομία στη Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο στην πρωθυπουργό της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κοροναϊού, διοργανώνοντας μια οικογενειακή συγκέντρωση για τα γενέθλιά της
Η αστυνομία στη Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο στην πρωθυπουργό της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κοροναϊού, διοργανώνοντας μια οικογενειακή συγκέντρωση για τα γενέθλιά της.
Το πρόστιμό που επιβλήθηκε στη Σόλμπεργκ ανέρχεται σε 20.000 κορόνες Νορβηγίας (περίπου 1.900 ευρώ), δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Όλε Σέβερουντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη τον προηγούμενο μήνα επειδή τον Φεβρουάριο οργάνωσε σε χειμερινό θέρετρο συγκέντρωση για να γιορτάσει τα 60α της γενέθλια, με τη συμμετοχή 13 μελών της οικογένειάς της, παρά το γεγονός ότι στη Νορβηγία απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με περισσότερα από 10 άτομα βάσει των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας covid-19.
Η αστυνομία εξήγησε ότι, αν και σε άλλα αντίστοιχα περιστατικά πιθανόν να μην επέβαλε πρόστιμο, στην περίπτωση της Σόλμπεργκ αποφάσισε να το πράξει διοτι είναι η πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνησή της αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα.
«Αν και ο νόμος είναι ίδιος για όλους, δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο», εξήγησε ο Σέβερουντ, δικαιολογώντας την απόφαση της αστυνομίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια: Το FBI αντιμετωπίζει την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια»
- Το Netflix έβαλε στο μάτι τον αθάνατο έρωτα των Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα – Ετοιμάζει σειρά
- Χάκερ διέγραψαν όλα τα αρχεία της αμερικανικής εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας ως αντίποινα για το σχολείο στη Μινάμπ
- Τσέλιε – ΑΕΚ: Τρία γκολ στο ημίχρονο η «Ένωση» κι ένα ακόμη στο 49′ (vids)
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το Μπρεντ – Αρνητικό ρεκόρ από τον Αύγουστο του 2022
- Ανάλυση ΕΝΑ για την ελληνική οικονομία – Χαμηλότερο από το 2019 το μερίδιο των μισθών στο ΑΕΠ
- Η Ζαχάροβα, τα καύσιμα, η Ευρώπη, τα πακέτα κυρώσεων και ο… ασβός
- Μπενίτεθ: «Τα καταφέραμε πολύ καλά, αλλά σημαντικότερο θα είναι το δεύτερο παιχνίδι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442