Μεγάλη είναι η ανησυχία των υγειονομικών, καθώς τους «χτυπά» ο μεταλλαγμένος κοροναϊός, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Η Ομοσπονδία, μέσω του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, υπενθυμίζει τη διασπορά του κοροναϊού στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών και σημειώνει ότι 11 εργαζόμενοι τελικά βρέθηκαν να νοσούν με τη βρετανική μετάλλαξη του ιού.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού είναι σε ποσοστό κάτω του 50%.
«Ζητάμε δεύτερη ευκαιρία. Μέτρα τώρα. Όποιος εισέρχεται στα νοσοκομεία να κάνει τεστ, ενώ οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κάνουν τακτικά προληπτικά τεστ», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.
Στους 24 οι υγειονομικοί που έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό
Την ίδια ώρα μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των υγειονομικών που έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό, καθώς ο κλάδος θρηνεί 24 νεκρούς.
Ακόμη 12, εξάλλου, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δύο ακόμη υγειονομικοί κατέληξαν, ενώ νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης.
Πρόκειται για έναν 60χρονο γυναικολόγο, διευθυντή της κλινικής του νοσοκομείου Κατερίνης και για έναν τραυματιοφορέα 53 ετών του Ψυχιατρικού τομέα του ίδιου νοσοκομείου, πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος έδινε μάχη για τη ζωή του επί 45 ημέρες στη ΜΕΘ.
Η ΠΟΕΔΗΝ επαναφέρει τα αιτήματα : για χαρακτηρισμό των θανάτων των υγειονομικών από κοροναϊό ως εργατικά ατυχήματα, καθώς και για ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.