Σάντσεθ για Χουάν Κάρλος: Δεν κρίνονται οι θεσμοί αλλά οι άνθρωποι
Ο Σάντσεθ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι η απόφαση, την οποία ανακοίνωσαν τα ανάκτορα χθες το απόγευμα, «είναι προσήκουσα μιας εύρωστης δημοκρατίας»
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι σέβεται την απόφαση που έλαβαν τα ανάκτορα να στηρίξουν τη φυγή του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος από τη χώρα, σε μια προσπάθεια να καταστεί ευκολότερη η βασιλεία του γιου του, μετά τα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα.
Ο Σάντσεθ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι η απόφαση, την οποία ανακοίνωσαν τα ανάκτορα χθες το απόγευμα, «είναι προσήκουσα μιας εύρωστης δημοκρατίας».
«Οι θεσμοί δεν θα πρέπει να κρίνονται, οι άνθρωποι κρίνονται. Στην περίπτωση αυτή, ο Χουάν Κάρλος έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι είναι στη διάθεση του δικαστικού συστήματος, αν χρειαστεί, όπως οποιοσδήποτε άλλος Ισπανός», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Η δημόσια τηλεόραση RTVE μετέδωσε πάντως ότι ο επίτιμος βασιλιάς έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει σύντομα στην Ισπανία, ενώ η εφημερίδα El Mundo, επικαλούμενη δικές της πηγές, γράφει ότι ενδέχεται να γυρίσει στη χώρα τον Σεπτέμβριο.
Ο Χουάν Κάρλος φέρεται να έχει καταφύγει στη Δομινικανή Δημοκρατία, σύμφωνα με πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Τα ανάκτορα ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος παραιτήθηκε το 2014, φεύγει από τη χώρα ούτως ώστε οι προσωπικές του υποθέσεις, κυρίως ένα σκάνδαλο δωροληψίας που σχετίζεται με την παραχώρηση μιας σύμβασης σε μια ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία, να μην επισκιάσουν τη βασιλεία του γιου του, Φελίπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα – Τι έδειξαν μελέτες
- «Ο ατζέντης του Μίλερ-ΜακΙντάιρ έρχεται στην Ελλάδα»
- Μαξίμου gate: Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές
- Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί
- Athens Features in Time Out’s 2026 Ranking
- Ο Λαπόρτα φέρνει αύξηση μπάτζετ και… μεταγραφές στην Μπαρτσελόνα: Πάει για διπλό… χτύπημα με Ράιτ και Τάις
- Η Νάταλι Πόρτμαν γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στα παιδιά της
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442