278 εμφανίσεις, 195 γκολ και 13 τίτλους. Σαν σήμερα το 2014, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Λουίς Σουάρες από τη Λίβερπουλ, έχοντας σίγουρα βγάλει τα λεφτά του.
Η μπογιά… του δαγκώματος
Κάθε άλλο παρά εύκολο δεν ήταν το ξεκίνημα του Ουρουγουανού «κίλερ» στην Μπαρτσελόνα. Ήταν το ίδιο καλοκαίρι που είχε πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας για τους λάθος λόγους. Ο Σουάρες είχε γίνει το θέμα των ημερών όταν είχε δαγκώσει τον Τζιόρτζιο Κιελίνι στην αναμέτρηση της Ουρουγουάης κόντρα στην Ιταλία για την φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του 2014. Η τιμωρία της FIFA ήταν καταπέλτης υποχρεώνοντας τον να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τέσσερις μήνες. Η Μπαρτσελόνα ωστόσο ήταν πεπεισμένη για τις επιθετικές του ικανότητες και έτσι στις 11 Ιουλίου του 2014 έδωσε 82 εκατομμύρια ευρώ στη Λίβερπουλ, ντύνοντας τον στα «μπλαουγκράνα.
Η ονειρική πρώτη σεζόν
Το ντεμπούτο άργησε να έρθει αλλά μάλλον άξιζε. Η σεζόν 2014/15 ήταν μία από τις καλύτερες που έχει πραγματοποιήσε η Μπαρτσελόνα στην ιστορία της, ολοκληρώνοντας την ως πρωταθλήρια και κυπελλούχος Ισπανίας, αλλά και ως πρωταθλήρια Ευρώπης. Ήταν η πρώτη σεζόν του μαγικού “MSN”, καταφέρνοντας να φτιάξει μαζί με τον Μέσι και τον Νεϊμάρ, την ίσως καλύτερη επιθετική τριάδα που έχει γνωρίσει ποτέ το ποδόσφαιρο, τελειώνοντας τη σεζόν συνολικά με 122 γκολ, από τα οποία ο Σουάρες είχε σκοράρει τα 25.
«Πιστολέρο»… όνομα και πράγμα
59 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Η σεζόν 2015/16 του Λουίς Σουάρες παραμένει έως και σήμερα μία από τις καλύτερες ατομικές σεζόν στην ιστορία της στρογγυλής θεάς. Με 40 γκολ στο πρωτάθλημα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ σε όλα τα τοπ-5 πρωταθλήματα κατακτώντας το χρυσό παπούτσι, ενώ παράλληλα έγινε και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της La Liga που τελειώνει μία σεζόν πρώτος σε γκολ και ασίστ.
Ένας εν ενεργεία «μπλαουγκράνα»… θρύλος
Πρόσφατα και συγκεκριμένα στον τελευταίο αγώνα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Εσπανιόλ, ο «πιστολέρο» κατάφερε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, σημειώνοντας το 195ο γκολ με την «μπλαουγκράνα» φανέλα. Ο 33χρονος πέρασε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ του συλλόγου, αφήνοντας πίσω του τον εμβληματικό Λάζλο Κουμπάλα.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σε... κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη, αφού πέρα από τις πέντε σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, τώρα φαίνεται πως βρίσκεται και προ των πυλών απεργίας λόγω καθυστερημένων πληρωμών...
Άρης και Φιορεντίνα ήρθαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Κριστιάν Κουαμέ και ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού αναμένεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στην Παρασκευή (6/2) προκειμένου να υπογράψει στους «κίτρινους».
Σαν άλλος Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σφράγισε οριστικά την παραμονή του στους Μιλγουόκι Μπακς, ανακοινώνοντας τη... δραματικά, με απόσπασμα από τον Λύκο της Wall Street.