Πέθανε στα 93 του χρόνια ο Τζόζεφ Ντάγκαν, ο άνθρωπος που εφηύρε τη διαδικασία των πέναλτι στο ποδόσφαιρο.
Ο Ντάγκαν είχε θεσμικό ρόλο στην FA επί χρόνια και ήταν αυτός που παρέα με τον Μίκαελ Άλμογκ εφηύραν την διαδικασία των πέναλτι, εφόσον το αποτέλεσμα ενός αγώνα ή της παράτασης είναι ισόπαλο.
Ο Ντάγκαν πήρε την απόφαση αυτή μετά την ήττα της εθνικής ομάδας του Ισραήλ από αυτή της Βουλγαρίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968 στο… στρίψιμο της δεκάρας.
Σκέφτηκε πως θα πρέπει να υπάρχει ένας πιο δίκαιος τρόπος για να υπάρχει νικητής, μέσα από τη διαδικασία ενός αγώνα κα εφηύρε την διαδικασία των πέναλτι η οποία πέρασε στους κανονισμούς της FIFA μετά από δύο χρόνια.
Μάλιστα, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο ματς της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Χαλ για το Watney Cup.
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.