Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραπομπή Τραμπ : Η Βουλή θεσμοθέτησε διαδικασία για παραπομπή του

Παραπομπή Τραμπ : Η Βουλή θεσμοθέτησε διαδικασία για παραπομπή του

Το ψήφισμα πέρασε με 232 «ναι» και 196 «όχι».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σήμερα το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί και το οποίο προβλέπει ότι η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής θα συνεχίσει την έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Το ψήφισμα, το οποίο πέρασε με 232 «ναι» και 196 «όχι», καθορίζει μία πιο δημόσια φάση της έρευνας και αναθέτει τον πρωταρχικό ρόλο των ακροάσεων στον επικεφαλής της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ.

Πελόζι: Το κείμενο επισημοποιεί τη συνέχεια της έρευνας

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται ότι επιχείρησε να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία προκειμένου να ερευνήσει ανυπόστατες κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, ο οποίος συνεργαζόταν με την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, το κείμενο επισημοποιεί τη συνεχιζόμενη «έρευνα η οποία διενεργείται από τις επιτροπές μας» και ορίζει τη διαδικασία για τα ακόλουθα βήματα, εξαλείφοντας «κάθε αμφιβολία για το εάν η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να αρνείται να παραδώσει έγγραφα, να αποτρέπει καταθέσεις μαρτύρων, να αψηφά δεόντως εγκεκριμένες κλητεύσεις μαρτύρων, να συνεχίζει να παρακωλύει την έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων».

«Κυνήγι μαγισσών»

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε το ψήφισμα «απάτη».

Αντιδρώντας στην απόφαση, ο Τραμπ έσπευσε να σχολιάσει στο Twitter, χρησιμοποιώντας την αγαπημένη του φράση, «κυνήγι μαγισσών».

«Το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην ιστορία των ΗΠΑ» χαρακτήρισε τη διαδικασία παραπομπής του ο αμερικανός πρόεδρος.

Οι αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων

Τόσο ο Τραμπ όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για ψεύδη, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι «δεν υπήρχε τίποτα λάθος» με το επίμαχο τηλεφώνημα.

Από πλευράς τους, υποστηρίζουν ότι η όλη ιστορία πρόκειται για μια προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2016, αλλά επίσης, ότι σκοπό έχει και να επηρεάσει τις επικείμενες εκλογές του 2020.

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα η επίμαχη συνομιλία

Ο Λευκός Οίκος άλλωστε είχε άλλωστε δώσει στη δημοσιότητα την επίμαχη συνομιλία με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η συζήτηση είχε κυκλοφορήσει σε ένα πεντασέλιδο pdf μετά τις κατηγορίες των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με αυτές, ο Τραμπ ζήτησε από τον ουκρανό πρόεδρο να διεξάγει έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν, με σκοπό να τον ζημιώσει στις εκλογές του 2020.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών στις 25 Ιουλίου. Τότε που ο Τραμπ διέταξε την αναστολή της καταβολής στρατιωτικής βοήθειας -ύψους 391 εκατομμυρίων δολαρίων- στην Ουκρανία, όπως προκύπτει από την απομαγνητοφώνηση.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024