Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Είναι προαποφασισμένη η παραπομπή μου για το ζήτημα της Ουκρανίας

Τραμπ : Είναι προαποφασισμένη η παραπομπή μου για το ζήτημα της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για το ουκρανικό σκάνδαλο, ενώ έκανε και ένα δηλητηριώδες σχόλιο για τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε απόψε ότι είναι προαποφασισμένο πως η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του με αφορμή το αίτημά του προς την ουκρανική ηγεσία να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του, του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση στους Ρεπουμπλικανούς να τον στηρίξουν.

Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο. Την ίδια ώρα, οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να πάρουν με το μέρος τους την κοινή γνώμη για την έρευνα που διεξάγουν με ταχείς ρυθμούς, μολονότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κωλυσιεργήσει.

Η έγκριση των άρθρων της παραπομπής στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα οδηγούσε την υπόθεση σε δίκη στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου.

Η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να απομακρύνουν τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, παρά την οξεία κριτική που του άσκησε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ πρόσφατα.

Στην ερώτηση αν είναι προαποφασισμένο ότι η Βουλή θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του, ο Τραμπ απάντησε θετικά, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος θα κέρδιζε και πάλι τις εκλογές του 2020. Πρόσθεσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί πρέπει να γίνουν πιο σκληροί και να αντικρούσουν την έρευνα, επισημαίνοντας ότι οι Δημοκρατικοί παραμένουν ενωμένοι.

«Δεν έχουν τον Μιτ Ρόμνεϊ», σχολίασε.

Νέες καταθέσεις αυτήν την εβδομάδα

Ο ασκών χρέη διευθυντή του τμήματος προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Ράσελ Βόουτ είπε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο Μάικλ Ντάφι, ο υποδιευθυντής προγραμμάτων εθνικής ασφάλειας θα καταθέσουν στις επιτροπές που διενεργούν την έρευνα στη Βουλή.

Ο Ντάφι είναι προγραμματισμένο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών την Τετάρτη σχετικά με την απόφαση του Τραμπ να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια, ύψους 391 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Ουκρανία λίγο πριν ζητήσει από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ερευνήσει τον Μπάιντεν.

Άλλοι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι αψήφισαν την απαίτηση του Λευκού Οίκου να μην συνεργαστούν με την έρευνα, η οποία απειλεί την προεδρία του Τραμπ.

Αυτήν την εβδομάδα είναι προγραμματισμένος άλλος ένας γύρος καταθέσεων.

Μεταξύ αυτών που έχουν κληθεί είναι και ο Μπιλ Τέιλορ, ο πιο υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης στην Ουκρανία. Ο Τέιλορ ενδέχεται να είναι ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες επειδή είχε ανταλλάξει μηνύματα με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Γκόρντον Σόντλαντ, σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο Σόντλαντ, στη γραπτή κατάθεσή του την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι τον Μάιο ο πρόεδρος Τραμπ είχε πει σε υψηλόβαθμος Αμερικανούς αξιωματούχους να μιλούν απευθείας με τον προσωπικό δικηγόρο του, τον Ρούντι Τζουλιάνι, σχετικά με την αμερικανική πολιτική στην Ουκρανία. Το γεγονός αυτό εγείρει ανησυχίες ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική ανατέθηκε σε έναν ιδιώτη πολίτη για προσωπικό όφελος του προέδρου.

Την Τετάρτη πρόκειται επίσης να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ο Φίλιπ Ρίκερ, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024